REKLAMI GEÇ

Milli Eğitim’den Krize müdahale

Milli Eğitim’den Krize müdahale

Milli Eğitim Müdürlüğü ile (GEKA)Güney Ege Kalkınma Ajansı arasında imzalanan “Yarınlarda Var Olmak” protokolü kapsamında “Krize Müdahale”eğitimi düzenledi. Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonundaki eğitime, 19 ilçeden 30 psikolojik danışman katıldı.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2014 Perşembe, 16:51

‘Krize Müdahale Eğitimi’ seminerinin açılış programına, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Şube Müdürü Ramazan Tandır, eğitimi veren Ankara Liderlik Okulu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Erkut Ergenç ve psikolojik danışmanlar katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül çalış konuşmasında “Psikolojik danışmanlarımız okullarımızda lokomotif görevi üstlenmektedirler. Eğitim öğretim hizmetlerimizde; öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin okul-öğretmen-öğrenci- veli işbirliğinde, sosyo psikolojik sorunların çözümlerinde rehberlik yaparak köprü vazifesi görmektedirler. Çok önemli bir görev ifa etmektedirler. GEKA ile ortaklaşa çalışmalarımız var. Son dönemde 3 ayrı protokol imzaladık. Bunlardan biri olan ‘Yarınlarda Var Olmak’ projesi kapsamında Kriz Yönetimi eğitimi verilecek” dedi.

Akgül konuşmasına şöyle devam etti:
“Ülkemiz deprem bölgesinde yer almakta. Herhangi bir afet, kriz anında psikolojik danışmanlarımızın bilgi birikimleri ve hazır bulunurluklarının kitle psikolojisi bağlamında topluma nasıl faydalı olunması konusunda alanında uzman arkadaşımız iki günlük bir seminer verecek. Öğretmenlerimizin alanlarında sürekli kendilerini yenilemeleri ve bilgilerini taze tutmaları açısından bu çalışmaları yapmaktayız. Verimli ve başarılı bir seminer olmasını diliyorum. Görevlerinizde üstün başarılar temenni ediyorum.”

‘Krize Müdahale’ eğitimine 19 İlçeden toplam 30 psikolojik danışman katıldı. Eğitimin amacı, psikolojik danışmanları “İl Krize Müdahale Uzman Ekibi” olarak yetiştirmek, olabilecek kriz durumlarına anında müdahale edebilecek ve yaşamı normal seyrine döndürebilecek uzmanlar yetiştirmek. Krize müdahale eğitimi Ankara Liderlik Okulu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Erkut Ergenç tarafından verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı