REKLAMI GEÇ

Müdür ve müdür yardımcıları için kurs mu açıldı?

Müdür ve müdür yardımcıları için kurs mu açıldı?

Pamukkale ve Merkezfendi’deki okullarda müdür ya da müdür yardımcısı olarak görevli 41 kişinin Sincan’da 2 hafta sürmesi gereken kursa katılmayıp sadece sınava girerek MTSK belgesi aldığı iddiaları ortalığı karıştırdı. İddialara göre milli eğitimden bir personelin organizasyonuna kentteki bir sürücü kursu sahibi de önderlik etmiş…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Nisan 2018 Cumartesi, 17:46

Kısa süre önce atama listesi skandalı ile gündeme gelen Denizli eğitim camiası bu kez MTSK belgesi ile gündemde. Kentte birkaç gündür eğitim camiasının konuştuğu konu hakkında bazı sendikalar da tepkili. Ortaya atılan iddialar Denizli milli eğitim camiasını karıştıracağa benziyor. İşte o iddialar…

41 SEÇİLMİŞ KİŞİ KURSA ALINIYOR
İddialara göre sürücü belgesi sınavlarında görev almak için şart olan ‘Motorlu Taşıt Sürücü Kursu Uygulama Belgesi’ (MTSK) sahibi Denizlili öğretmen sayısının yeterli olması nedeniyle kentte bu yönde bir kurs açılmıyor. Buna karşın hükümete yakın bir eğitim sendikasının üyeleri için Ankara’nın Sincan İlçesi’nde özel bir kurs açılıyor. Bu kursa Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerindeki bazı okulların müdürleri ve müdür yardımcılarından oluşan toplam 41 kursiyerin katılımı sağlanıyor. Aynı sendikanın; diğer üyeleri ve kentteki diğer öğretmenlerden kurs açıldığı bilgisini sakladığı savunuluyor.

2 HAFTA SÜRMESİ GEREKEN KURSU BİR GÜNDE TAMAMLADILAR
Ortaya atılan bir diğer iddia ise kursu organize edenin milli eğitimde görevli bir kamu personeli olduğu. Yine iddialara göre Denizli’deki bir sürücü kursu ile Sincan’daki bir başka sürücü kursunun da dahil olduğu organizasyonun kendisi de soru işaretleriyle dolu. Daha önce MTSK kurslarına katılanlar 120 saat ders aldıklarını ve iki haftaya yakın kurslara devam ettiklerini belirtirken, 41 kişinin sadece bir günlüğüne kursa gittiği ve sadece sınava katıldığı ileri sürülüyor.

TÜRK EĞİTİM SEN TEPKİLİ
Olayın ortaya çıkmasından sonra ­Türk Eğitim Sen Denizli Şubesi Başkanı Emre Erdoğan yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Erdoğan olayın peşini bırakmayacaklarını, konunun aydınlığa kavuşması gerektiğini belirtirken sorumluların da adalet karşısında hesap vermelerini istedi. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yönelik bir dizi soru soran Türk Eğitim Sen Başkanı Erdoğan, “Sincan’daki kursa Denizli’den katılan oldu mu? Katılanlar kimlerdir? Bu kişilerin hangi sendikaya üyeliği vardır. 120 saatlik kursu tamamlamış mıdır? Kursa katılanların idarecilik görevi var mıdır? Böyle bir görevleri varsa kursa katıldıkları günlerde ders ücreti almışlar mıdır? Kurs için herhangi bir duyuru yapılmış mıdır? Denizli’den katıldığı iddia edilenler Ankara’daki kursun haberini hangi yolla almışlardır? Bu kurstan sendikanın sadece altın üye olarak tabir edilen üyeleri mi haberdar olmuştur? Denizli’de böyle bir çalışma yapıldıysa yetkilisi/sorumlusu kimdir yada kimlerdir? Pamukkale İlçe milli Eğitim Müdürlüğünden bir şube müdürünün bu işlerle doğrudan bir bağlantısı var mıdır?” şeklindeki sorularının yanıtlanmasını ve kamuoyunun aydınlatılmasını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı