REKLAMI GEÇ

Nazım Hikmet anıldı, Yaşar Kemal’i en iyi tanıyanlar ödüllendirildi

Nazım Hikmet anıldı, Yaşar Kemal’i en iyi tanıyanlar ödüllendirildi

Eğitim-İş Denizli Şubesi’nin düzenlediği geceyle ünlü şair Nazım Hikmet ölümünün 52’nci yılında anılırken, şubat ayında yetirdiğimiz Türk edebiyat dünyasının en önemli isimlerinden Yaşar Kemal anısına düzenlenen “Kitap Okuma Yarışması”nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 4 Haziran 2015 Perşembe, 10:46

Eğitim İş Denizli Şubesi tarafından düzenlenen Nazım Hikmet’i anma gecesi ve ödül töreni, Denizli Barosu Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. GeceyeAtatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Nihat Çetin, Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, yönetim kurulu ve sendika üyeleri katıldı.

ÖZBAY: TARİHİMİZİ AYDINLATMAYA DEVAM EDİYOR
Eğitim-İş Şube Başkanı Kadem Özbay, gecede yaptığı konuşmada,Nazım Hikmet’in yaşadığı topraklarda var olmanın değerinin hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini, Nazım Hikmet’in yaşamının aynı zamanda demokratikleşme, özgürleşme, emeğin savunulması ve bağımsızlık kavgasınında tarihi gibi olduğunu, bu anlamda tarihi sahiplenmenin, Nazım Hikmet’i gelecek yüzyıllara taşımanın Türkiye’de aydınlık ve özgürlük mücadelesi verenlerin zorunlu görevleri arasında bulunduğunu söyledi.

Nazım Hikmet’in ülkenin demokratikleşme, özgürleşme, aydınlanma kavgasıyla özdeş bir sanatçı, aydın olduğunu belirten Özbay, “Kimileri hala ‘vatan haini’ diyorken, O; toprağının ve dilinin en büyük ozanı olarak tarihimizi aydınlatmaya, yüreğimizi ısıtmaya devam ediyor” diye konuştu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Özbay’ın konuşmasının ardından lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik düzenlenen “Kitap Okuma Yarışması”nınödül törenine geçildi. Denizli genelinde 300 öğrencinin katıldığı yarışmada, öğrencilere 28 Şubat 2015’te yaşamını yitiren Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından Yaşar Kemal’in hayatı ve “Yılanı Öldürseler” adlı romanı ile ilgili çoktan seçmeli 50 soru yöneltilmişti.

Peral Kurt, Aslı Tıkıroğlu, Özcan Demir, Serdar Çakın ve Serpil Sert’ten oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda, yarışmanın birincisi Hilmi Özcan Anadolu Lisesi’nden Büşra Uykun oldu. İkinciliği Anafartalar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Rukiye Başkaya ve üçüncülüğü Aydem Fen Lisesi’nden Ümran Borucu kazandı. Uykun’a 500, Başkaya’ya 300, Borucu’ya 200 lira para ödülü verildi.

Yarışmada ilk 10’a giren Aydem Fen Lisesi’nden Ayberk Ergül, Aleyna Kütük ve Şevval Dervişoğlu, Denizli Lisesi’nden Gül Fadime Koç, Anafartalar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Eda Ak ve Betül Naz, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nden Abdullah Özgül de kitapla ödüllendirildi.

ic-1

Anma gecesinde, Nazım Hikmet’in hayatını anlatan slayt gösterisi ve müzik dinletisi de sunuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı