REKLAMI GEÇ

Nevruz kutlaması için Şemdinli’den geldiler

Nevruz kutlaması için Şemdinli’den geldiler

Kazım Kaynak Anadolu Lisesi öğretmenleri ile Şemdinli İlçe Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa çalışması ile Denizli’ye gelen 10 Şemdinlili öğrenci, nevruz kutlamalarına katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mart 2019 Perşembe, 15:56

Hakkari dışında hiçbir ile gitmemiş 10 Şemdinlili öğrenci, Nevruz kutlamaları için Denizli’ye geldi. Kazım Kaynak Anadolu Lisesi öğretmenleri ve Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa çalışması ile Denizli’ye gelen öğrenciler, okul tarafından hazırlanan “Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Nevruz Kutlamaları”na katıldı.

Şemdinli’den gelen ve tamamı yetim, yoksul ve gazi çocuklarından oluşan öğrenciler kutlamalarda kendi yörelerine ait halkoyunları gösterisi yaparken, Şemdinli ekibi adına konuşan öğretmen Yeşim Doğan, kendilerine gösterilen misafirperverliğe ve ilgiye teşekkür ederek, aynı şekilde gelecek yıl da Denizlili öğrencileri Şemdinli’de misafir etmek istediklerini dile getirdi.

Diğer taraftan Nevruz Kutlamalarının geleneksel ateşi yakılıp üzerinden atlanırken, değişik etkinliklerle ve oyunlarla öğrenciler nevruzu kutladı.

Kazım Kaynak Anadolu Lisesi Müdürü Musa Ay, nevruzun kardeşlik olduğunu söyleyip, bu çalışma ile kültürlerin kaynaşmasını sağlamanın amaçlandığını dile getirirken, okul öğretmenlerinden ve çalışmanın yöneticilerinden Öğretmen Ergun Aksoy ise, “Doğudaki ve batıdaki öğrencilerin birbirlerini tanıması ve kültürlerini öğrenmesini istedik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı