REKLAMI GEÇ

“Öğrenci sayısındaki artış sevindirici” Erasmus bütçesi arttı

“Öğrenci sayısındaki artış sevindirici”    Erasmus bütçesi arttı

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı makamında ziyaret etti. “Türkiye’den Avrupa’ya giden veya oradan gelen öğrencilerin sayısının giderek artıyor” diyen  Berger, Türkiye’ye gelen öğrenci sayısındaki artışın sevindirici olduğunu, bu nedenle Erasmus’un bütçesinin artırıldığını dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2018 Pazartesi, 14:34

(AA) – Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, “Türkiye’den Avrupa’ya giden veya oradan gelen öğrencilerin sayısının giderek artıyor. Türkiye’ye gelen öğrenci sayısındaki artış sevindirici. Bu nedenle Erasmus’un bütçesini artırdık.” dedi.

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı makamında ziyaret eden Berger, daha sonra PAÜ’de düzenlenen “Erasmus+ Programı ve AB-Türkiye ilişkileri üzerine akademisyen ve öğrencilerle Etkileşimli Tartışma” konulu panelde konuştu. Berger, Erasmus eğitimlerinin yanı sıra teknik eğitime de büyük destek verdiklerini söyledi.

Denizli’nin sanayi şehri olduğuna dikkati çeken Berger, buradaki tekstil sektörünün rekabet gücünün iyileştirilmesi açısından teknik eğitim üzerinde durduklarını aktararak,  Erasmus+ programı yaklaşık 30 yıldır devam ettiğini söyledi ve şunları kaydetti:

“Türkiye’den Avrupa’ya giden veya oradan gelen öğrencilerin sayısının giderek artıyor. Türkiye’ye gelen öğrenci sayısındaki artış sevindirici. Bu kadar başarılı programlar olduğu için Erasmus’un da bütçesini artırdık. Dolayısıyla gelecek yıldan itibaren çok daha fazla miktarda bir bütçeyle bu programlar uygulanmaya devam edecek. Üniversiteleri bu alandaki iş birliğine daha da arttırmaya teşvik etmek istiyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı