REKLAMI GEÇ

Öğrenciler AB’yi Öğreniyor projesi’nin eğitimi yapıldı

Öğrenciler AB’yi Öğreniyor projesi’nin eğitimi yapıldı

Türkiye ile Avrupa Birliği’nin mali işbirliği kapsamında yürütülen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın faydalanıcısı olduğu “Öğrenciler AB’yi Öğreniyor” projesinin ikinci dönem eğitimleri yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2015 Cuma, 17:37

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, toplantının açılışındaki konuşmasında, Öğrenciler AB’yi Öğreniyor projesi nin önem arz ettiğini, projeye öğrencileri nasıl dahil edebileceklerinin çalışması içinde olduklarını, öğretmenlerin projeyi sahada en iyi şekilde uygulayacağına inandığını söyledi.

Proje ve yarışmanın tanıtım filminin sunumu da Milli Eğitim Bakanlığı Uzmanı Hüseyin Kaya da, AB Bakanlığı Uzmanı Gözde Dilektaşlı, Proje Teknik Destek Ekibi’nden Berat Ezel tarafından yapıldı.

YARIŞMALAR İÇİN SON BAŞVURU TARİHLERİ
Proje kapsamında bu eğitim-öğretim yılında resim, slogan ve kısa öykü yarışmaları için son başvuru tarihi 11 Marıt 2016, bilgi yarışması için ise 31 Aralık 2015 olarak açıklandı.

PROJENİN AMACI
Projeyle ortaokul ve lise öğrencilerinin AB konusundaki farkındalıklarını eğitsel uygulamalar yolu ile artırılması amaçlanıyor. Projenin ilk yılında Türkiye genelinde 7. sınıf öğrencilerine yönelik resim, 8. sınıf öğrencilerine yönelik slogan ve 9. sınıf öğrencilerine yönelik kısa öykü yarışmaları düzenlendi. Ayrıca Denizli’nin de içinde yer aldığı AB Bilgi Merkezi bulunan 21 ilde 10. snıflar arası bilgi yarışmaları yapıldı.

Resim yarışmasında Ekrem Başer Ortaokulu öğrencisi Esra Yatkın Türkiye birincisi olmuş ve 5 günlük Avrupa gezisi ile ödüllendirilmişti. Bilgi yarışmasında iseDenizli’yi Sarayköy Anadolu Lisesi temsil etmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı