REKLAMI GEÇ

Öğrenciler testler ile bilgilerini sınıyor

Öğrenciler testler ile bilgilerini sınıyor

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 8. sınıf öğrencilerine yönelik başlattığı yeni uygulamayla öğrenciler, genel tekrar testleri ile öğrendikleri konuları tekrar etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2020 Cuma, 09:30

Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi, kent genelinde ortaokul 8. sınıfta öğrenim gören öğrencilere yönelik Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden oluşan ‘Genel Tekrar Testleri’ hazırladı. Ocak ayında hayata geçirilen çalışmanın ikincisi gerçekleştirildi. Öğrenciler, Şubat ayında gördüğü konuları değerlendirdi.

Müdürlüğün www.denizliodm.meb.gov.tr adresinden ücretsiz olarak yayınlanan testlerin, aylık olarak çıkar kitapçıkları okullara dağıtılıyor.

Testler hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Denizli Ölçme Değerlendirme Merkezimizde 25 kişilik tecrübeli bir öğretmen kadromuz var. Öğretmenlerimiz aynı zamanda ilimizin ‘Soru Havuzu’ oluşturma çalışmalarını da yapıyorlar. Hazırlanan testler her ay düzenli olarak yayınlanacak” dedi.

Öğrencilere seslenen Müdür Oğuz, öğrencilere bolca kitap okumalarını tavsiye etti.

Oğuz, “Sınavlar sizleri korkutmasın. Sınavlar eğitim sürecinizdeki birer basamaktır. Bu basamağı rahatça geçebilmek için derslerinize önem verin ve kitap okumayı ihmal etmeyin. Sizler bizler için çok önemlisiniz. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı