REKLAMI GEÇ

Öğrenciler üniversiteye girişte kritik virajda

Öğrenciler üniversiteye girişte kritik virajda

Lise mezunu öğrencilerin üniversite yaşamlarını şekillendireceği sınav yarın yapılacak. Binlerce öğrenci geleceklerine yön verebilmek için stresli bir sürece girecek. Cumartesi günü Temel Yeterlilik, Pazar günü de Alan Yeterlilik sınavlar yapılacak. Pazar günü öğleden sonra da yabancı dil testi gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2019 Cuma, 10:20

Denizli’de 15 Haziran Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testinde (TYT) 26.651 öğrenci, 16 Haziran Pazar günü sabah oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerinde (AYT) 22.457, öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Testinde de (YDT) 1.969 öğrenci sınava girecek.

Öğrencilerin geleceklerine yön verebilmeleri için önemli bir yol ayrımı olan YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi Cumartesi günü saat 10.15’de başlayacak ve 135 dakika sürecek. YKS 2. oturum Alan Yeterlilik Testleri ise Pazar günü saat 10.15 başlayacak ve 180 dakika sürecek. YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi ise Pazar günü saat 15.45 yapılacak, öğrencilere 120 dakika süre tanınacak.

OĞUZ ÖĞRENCİLERE SESLENDİ
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğrencilere seslendi ve başarı diledi.

Oğuz, “Değerli öğrencilerimiz; yapılacak olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında elinizden gelen gayreti göstererek başarılı olacağınıza inanıyorum. Değerli öğrencilerimiz emeklerinizin zayi olmaması ve üzücü durumlarla karşılaşmamak için sınav kılavuzunda yer alan hususlara dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. Sınav gününden önce sınava gireceğiniz sınav salonunu ziyaret etmeniz ve sınav günü sınava gireceğiniz binanın kapısında sınav saatinden en az 1saat önce hazır bulunmanız faydanıza olacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı