REKLAMI GEÇ

Öğrenciler yarın karnelerini alıyor, yarıyıl tatiline giriyor

Öğrenciler yarın karnelerini alıyor, yarıyıl tatiline giriyor

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 19 milyon öğrenci, yarından itibaren birinci dönem karnelerini alarak yarıyıl tatiline girecek. Denizli’de ise 190 bin öğrenci ve 17 bin öğretmen kısa bir dinlenme molası verecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ocak 2023 Perşembe, 11:40

12 Eylül 2022’de başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi yarın sona erecek. Denizli’de ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 190 bin öğrenci, eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatilini yapmak üzere yarın karnelerini alacak. Öğrenciler ile birlikte 17 bin öğretmen de kısa bir mola verecek, dinlenme imkanı bulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçen yıl düzenlediği yaz okulu kapsamını genişleterek, bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de ücretsiz kurs açacak. Bu kapsamda, ilk kez “kış” döneminde de uygulanacak ücretsiz kurslar, öğrencilerin yarın karne almasının ardından 21 Ocak Cumartesi başlayacak ve 5 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SÜLEYMAN EKİCİ’DEN YARIYIL MESAJI
Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, yarıyıl tatili nedeniyle bir mesaj yayınladı. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın birinci döneminin sonuna gelindiğini belirten Ekici, “23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında devam edecek olan yarıyıl tatili, öğrencilerimize hem dinlenme hem de ikinci dönemle ilgili planlamalarını yapma fırsatını verecektir. Tatil boyunca öğrencilerimiz kitap okuma, gezip görme gibi faaliyetlerle birlikte aileleri ve arkadaşlarıyla vakit geçireceklerdir. Okullarına zinde ve dinlenmiş olarak dönerek akademik ve sosyal başarılarının daha da yükselmesini sağlayacaklar” dedi.

Öğrencilere, öğretmenlere ve velilere seslenen Ekici, “Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak tüm personelimizle, eğitim-öğretim alanında daima verimlilik ve kaliteye önem vermekteyiz. Çocuklarımıza sevgi ve hoşgörü duygularıyla destek olmaktayız. Öğrencilerimizin millî ve manevi değerlerimizle birlikte evrensel değerleri toplum hayatına yansıtabilmelerini önemsiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı