REKLAMI GEÇ

Öğrencilere havacılık sektörü anlatıldı

Öğrencilere havacılık sektörü anlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen ve eş zamanlı olarak Denizli’nin de içinde bulunduğu 21 ilde 2 bin 100 öğrencinin katılımı ile düzenlenen seminerde, öğrencilere havcılık sektörü anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2020 Perşembe, 16:37

Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde havacılık sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından Tüm Sivil Havacılar Derneği (TÜSHAD), Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), Havayolları Kabin Memurları Derneği (TASSA) ve Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) tarafından sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında, havacılık alanındaki meslekleri öğrencilere tanıtmak, havacılık faaliyetleri ile ilgili bilgi vermek, gelişen havacılık sektörüne yönelik farkındalık oluşturmak ve öğrencilerin topluma yararlı bireyler olarak yetişmesine destek olmak amaçlarıyla Denizli’nin de içinde bulunduğu 21 ilde öğrenciler için eş zamanlı seminer düzenlendi.

Eş zamanlı olarak gerçekleşen seminerin Denizli ayağı ise Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz seminerde yaptığı konuşmada, “Hayatın gerçekleri için mesleki eğitim çok önemli. Bu bilinçle, 2020 yılı Denizli için ‘Mesleki Eğitim Yılı’ olacak“ dedi.

Diğer tanaftan seminerlerde eğitmen olarak sivil toplum örgütleri mensubu pilot, kabin memuru ve uçak teknisyenleri de görev aldı. Yapılan eş zamanlı seminere her ilden il milli eğitim müdürlüklerince belirlenen 100’er öğrenci olmak üzere toplam 2.100 öğrencinin katılımı sağlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı