REKLAMI GEÇ

Öğrencileri heyecan sardı. Yarın karne günü

Öğrencileri heyecan sardı. Yarın karne günü

2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi’nde ilk yarıyıl yarın (18 Ocak Cuma) tamamlanıyor. 1.117 okulda eğitim gören 189.541 öğrenci karne alacak ve 2 haftalık tatile başlayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ocak 2019 Perşembe, 12:08

2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi’nde ilk yarıyıl tamamlanıyor. İl genelinde bulunan resmi ve özel 1.117 okulda eğitim gören 189.541 öğrenci için heyecanlı bir bekleyiş başladı.

Karnelerini alacak olan öğrenciler ile birlikte onlara eğitim yaşamlarında yol gösteren 14.458 öğretmen de iki haftalık tatile başlayacak.

OĞUZ’DAN YARIYIL MESAJI
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi’nin ilk yarısının tamamlanacak olması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Oğuz yaptığı yazılı açıklamada eğitimin ilk dönemini başarılı bir şekilde tamamlamanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını belirterek, öğretmen, öğrenci ve veliler için dinlenme zamanının geldiğini söyledi.

Mesajında öğrencilere seslenen Oğuz, “İlk yarıyıldaki çalışmalarınızın karşılığını alacaksınız. Hepinizi gayretleriniz için yürekten kutluyorum. Bugün sadece bütün notları iyi olan öğrencilerimiz değil, biraz fazla çalıştığında eksikliklerini telafi edebilecek öğrencilerimiz de karne alacaklar. Eminim ki velilerinizin ve öğretmenlerinizin desteğiyle başarınızı yükseltecek ve hedeflerinize ulaşacaksınız. Başarıya ulaşmamak için önünüzde hiçbir engel olmadığını bilmelisiniz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün şu sözünü daima hatırlayın! ‘Hiçbir şeye muhtaç değiliz, yalnız bir tek şeye ihtiyacımız var: Çalışkan olmak!’ II. yarıyılda daha fazla şevk ve heyecanla çalışacağınıza inanıyor ve sizlere güveniyorum. Tatilde en iyi şekilde dinlenin ve bol bol kitap okuyun” dedi.

Velilere de seslenen Milli Eğitim Müdürü Mağmut Oğuz, geleceğin teminatı olan çocukların her yönüyle iyi yetişmesi için ellerinden gelen her türlü fedakarlığı gösterdiklerini ifade etti.

Oğuz, “Yapılan bütün fedakârlıklar karşısında anne ve babalar çocuklarının başarılı olmasını ister. Ancak bu, her zaman mümkün olmayabilir. Sevgili yavrularınızın karneleri nasıl olursa olsun, ailesinin desteğine, güvenine, sıcaklığına ve şefkatine her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu lütfen unutmayınız, onlara karşı her zaman sevgi, şefkat dolu, sevecen, hoşgörülü ve hele hele çok olumlu örnek birer rol modeli olunuz. Her birini yarınların Türkiye’ sini idare edecek bireyler olarak görüp, hak ettikleri ilgiyi ve değeri veriniz. Yapamadıklarını değil, başarabildiklerini ifade edin, yeteneklerini keşfetmeye çalışın, ona fırsatlar yaratın, olumsuzlukları telafi için şans verin. Yavrularınızın her zaman için sizlere ihtiyaçları olduğunu asla ve asla unutmayınız” dedi.

Açıklamasının son bölümünü öğretmenlere ayıran Oğuz, şunları söyledi:

“Yurdumuzun geleceği, ailelerinin her şeyi olan çocuklarımız sizlere emanettir. Emanetin değerini bilip, gereken özeni gösterdiğinize inanıyorum. Bir ülkenin gelişmesi ve varlığını devam ettirebilmesi, o ülke insanın almış olduğu eğitime bağlıdır. Bu amaçla çocuklarımızı en iyi şekilde bilgilendirmek, yetiştirmek, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi yapmak, severek yapacakları bir mesleğe yönlendirmek biz öğretmenlerin en büyük görevidir. Sizlerin bu görev bilinci ve heyecanı içerisinde Büyük Önder Atatürk’ün işaret ettiği; ‘Fikri hür, Vicdanı hür, İrfanı hür’ nesillerin yetişmesini sağlayacağı ümidiyle emeklerinize teşekkür ediyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı