REKLAMI GEÇ

Öğretmenler alanlara çıktı, seslerini yükseltti

Öğretmenler alanlara çıktı, seslerini yükseltti

Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, sendika üyesi öğretmenler ile birlikte alanlara çıktı, taleplerini dile getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’na “Sınavı iptal edin” çağrısı yapan Erdoğan, yüzde 500 kar açıklayan bankalara da, “Promosyonu güncelleyin, geçim sıkıntısı yaşayan öğretmenleri biraz olsun rahatlatın diye seslendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2022 Çarşamba, 18:08

Sendika üyeleriyle birlikte Delikliçınar Meydanı’nda basın açıklaması yapan Erdoğan, önce bankalara çağrı yaptı. Bankaların Denizli özelinde son altı aylık dönemde yüzde 500 kar açıkladığını hatırlatan Erdoğan, “Bankacılık sektörünün eğitim çalışanlarının yanında yer alarak, çalışanların promosyon anlaşmalarını güncellemesi acil beklentimizdir. Bu kapsamda atılmış olan adımların çalışanların geçim sıkıntılarına bir nefes de olsa olumlu olarak sonuçlandırılması hem sorumlu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden hem de bankalardan en önemli beklentimizdir. Diğer yandan yıllardır üzerinde ısrarla durduğumuz öğretmenlere eylül ayında ödenmekte olan yaygınlaştırılarak bütün eğitim çalışanlarına ödenmesi yanında son dönemde adeta devede kulak misali çok düşük bir miktarda kalmış olan eğitim öğretim hazırlık ödeneğinin reel olarak gerçekçi bir artışla bir maaş tutarına çıkartılması olmazsa olmazlarımızdandır” dedi.

Yıllardır kamuda ve özellikle eğitim çalışanları, atama türlerinde kadrolu sözleşmeli ayrımının kanayan yara olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bu yaranın tedavisini tek bir yöntemi vardır o da bütün atamaların kadrolu çalışan olarak istihdam edilmesidir. Bir eğitim kurumunda bir üniversitenin eğitim fakültesinin aynı bölümünden mezun olup aynı işi yaptığı halde kadrolu, sözleşmeli, ücretli öğretmen, usta öretici gibi farklı ünvanlarda istihdam ediliyor olması öğretmenlik mesleğinin itibarını ortadan kaldıran bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. Öğretmenlerimiz için 2022 yılının en önemli gelişmelerinden biri elbette Öğretmenlik Meslek Kanunun TBMM’den geçerek yasalaşmış olmasıdır” diye konuştu.

“SINAV İPTAL EDİLMELİ”
On yılını tamamlayan öğretmenlere uzmanlık, 20 yılını tamamlayan öğretmenlere Başöğretmenlik unvanının verilmesini isteyen Erdoğan, “Sayın Bakan her fırsatta yapılacak olan bu sınava şartları tutan öğretmelerin %98’inin müracaat ettiğinden ve hazırlanan eğitimleri de tamamladığından bahisle sınava öğretmenlerin itiraz etmediğini söylemektedir. Biz de bugün sayın bakana şu soruları sormak istiyoruz: Öğretmenler bugünkü ekonomik şartlarda sınava başvurmasın da ne yapsın? Bugün öğretmenler büyük şehirler başta olmak üzere üniversitelerde okutmakta oldukları çocuklarının yurt paralarını, ev kiralarını ödeyebilmek için bu sınava girmesin de ne yapsın? Çok değil daha iki sene önce bile emekli olduğunda ikramiyesiyle emekliğinde başını sokacağı orta düzey altı bir konutu alabilen öğretmen bugün ne yazık ki almak istediği bir konutun fiyatını ¼’ni bile alamayan öğretmen sınava girmesin de ne yapsın? Dememiz odur ki öğretmene vereceğiniz her ödeme için her defasında sınava mı girelim? Yıllarımızı verdiğimiz mesleğimizin çeşitli kademelerinde kaç defa sınava girdik yetmedi mi? Sayın bakan öğretmenler artık hiçbir sınava girmeden mesleğin onuruna ve itibarına yakışır bir maaşla mesleğini icra etmek istemektedir. Buradan Türk Milletinin iradesinin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de seslenmek istiyoruz. TBMM’nin saygın üyeleri çıkardığınız Öğretmenlik meslek Kanununda yer alan sınava dayalı kariyer basamakları kararınız ile mesleğimizin itibarı için Sizlerden beklentimiz Ekim ayında Yüce Meclis çalışmaya başladığında sınavın iptal edilerek 10 yılını tamamlayan öğretmenlerimize uzmanlık 20 yılını tamamlayan öğretmenlerimize Başöğretmenlik unvanınınız versinler ki biz de onları yine mesleğimizin şefkat duygusuyla kucaklamaya devam edelim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı