REKLAMI GEÇ

Öğretmenler, öğrenciler için çabaladı

Öğretmenler, öğrenciler için çabaladı

Honaz’ın Akbaş Mahallesi İlkokul ve Ortaokulu Müdürü Mehmet İlçi ve Türkçe Öğretmeni Emre Güngür, öğrencilerine kütüphane kazandırmak için örnek bir çalışma yaptı. Okuldaki kırık masa ve sandalyeleri tamir ettiler, sandalyelerin kılıflarını değiştirdiler, duvarları boyadılar ve ortaya kent merkezinde bile bulunmayan güzel bir Z Kütüphane çıkardılar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2015 Perşembe, 13:43

Honaz’ın Akbaş Mahallesi İlk ve Ortaokulu’na modern bir Z Kütüphane kazandırıldı. İçinde kitapların yanı sıra bilgisayarlar, akıllı tahta ve görsel materyaller de bulunan Z Kütüphane Okul Müdürü Mehmet İlçi ile Türkçe Öğretmeni Emre Güngür’ün eseri. 

ic-1

Bu kütüphanede İlçi ve Güngür’ün alın teri var. Öğrencilerine yeni bir kütüphane kazandırmak için harekete geçen İlçi ve Güngür, kullanılamaz durumda olan masa ve sandalyeleri tamir ettiler. Sandalyelerin kılıflarını değiştirdiler. Duvarları bizzat kendileri boyadılar. Kütüphanenin zemini için de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden parke desteği aldılar. Honaz Belediyesi de Z Kütüphane’nin bilgisayar, akıllı tahta ve görsel materyallerini karşıladı. Sonuçta ortaya iki fedakar eğitimcinin emeğine değecek, bir kütüphane çıktı.

ic-2

Akbaş İlk ve Ortaokulu Müdürü Mehmet İlçi, “Amacımız içinde öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarını sağlayabilecek bir kütüphane oluşturmaktı. Görselliği ile de öğrencilerimizi çeken ve rahat bir şekilde ders çalışabilecekleri ortam oluşturmaktı. Bunu da girişimlerimiz ile tamamladık” dedi.

Z KÜTÜPHANE NEDİR?
Okullarda internet hizmeti sunan, içerisinde temel eserleri barındıran kütüphane mekanları oluşturmak ve bilgi teknolojisi sınıfları, kütüphaneler ile birleştirilip okulun giriş katına konumlandırılmasıdır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı