REKLAMI GEÇ

Öğretmenlere 2023 Eğitim Vizyonu anlatıldı

Öğretmenlere 2023 Eğitim Vizyonu anlatıldı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimde değişim ve dönüşümü kapsayan “2023 Eğitim Vizyonu” çalışmaları kapsamında öğretmenlerle bir araya geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2019 Cuma, 10:19

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü “2023 Eğitim Vizyonu” çalışmalarını sürdürüyor. Eğitimde değişimi ve dönüşümü kapsayan çalışmalar doğrultusunda Milli Eğitim Müdürü Mahmat Oğuz, Servergazi İmam Hatip Ortaokulu’nda, öğretmenlerle bir araya geldi ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantıda “Milli Eğitim Camiası olarak yeni bir değişim ve dönüşümün içerisindeyiz” diyerek söze başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, yapılan çalışmalar ile milli eğitime yeni bir çehre kazandırılmak istendiğini anlattı. Eğitimde değişimi ve dönüşümü kapsayan çalışmalar doğrultusunda özellikle öğretmenlere ihtiyaçlarının olduğunun altını çizen Oğuz, eğitimin yükseleceği tek yerin öğretmenlerin omuzları olduğunu belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasına daha sonra şöyle devam etti:
2023 Eğitim Vizyon Belgemiz bizim yol haritamızdır. 18 tema ve 144 sayfadan oluşan bu Vizyon Belgemizi ayrıntılı bir şekilde incelemenizi istiyorum. Vizyon Belgesini incelediğinizde göreceksiniz ki; Mesleki Eğitime ayrı bir önem verilmiş. Çünkü artık bizim geleceğimiz; Mesleki Eğitimdir.

Biz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sadece Türkiye derecesi alabilmek için hedef koymadık. Nicelik ve nitelik birbirini tamamlayan 2 unsurdur. Göreve başladığımızda Denizli’de 5 tane anaokulu vardı. Şu an 86 tane anaokulumuz var. 201 hayırseverle okul protokolü yaptık. 285 adet Beceri atölyesi sayısına ulaştık. Türkçe’ de okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere 4 beceride ölçme değerlendirme sınav salonu oluşturduk. Bütün bunları 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi ışığında eğitimin bir aşk, sevda ve gönül işi olduğunun bilincinde olarak gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu tür toplantılar 27 oturumda gerçekleşecek ve toplamda ilimiz genelinde 15 bin 200 öğretmene ulaşmak hedefleniyor.

Diğer taraftan toplantıda daha sonra yapılacak toplantıların Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Barbaros Kız İmam Hatip Lisesi, Pınar Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi, Hayırseverler Ortaokulu, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Servergazi İmam Hatip Ortaokulu, Üçler Ortaokulu ve Hacı İbrahim Demireren Cumhuriyet İlkokulu’nda yapılacağı hatırlatıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı