REKLAMI GEÇ

Okulda balık-ekmek şenliği

Okulda balık-ekmek şenliği

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun, ‘Haftada iki gün balık, yaşam boyu sağlık’ sloganı ile devam ettirdiği ‘balık-ekmek şenliği’ Denizli-Pamukkale Lütfi Ege Ortaokulu’nda devam etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2014 Cuma, 16:15

Balığın Türkiye’deki tanıtımı, çocukların balığı sevmeleri ve alışkanlık haline getirmeleri için düzenlenen şenlikte EİB Su Ürünleri Tanıtım Grubu yönetim kurulu üyesi Osman Özpek ve Özpekler Su Ürünleri’nin yönetim kurulu üyesi Yasin Özpek, 2 bin öğrenciye balık-ekmek dağıttı.

denizli-ozpekler-balik-dagitti-ic

Kendi elleriyle balığı pişiren ve çocuklara dağıtan ekip, çocuklara balığın önemini de anlattı. Öğrenciler ve öğretmenler okul bahçesinde doyasıya balığın tadına vardı. Ekip ayrıca, balık temalı yap-boz, kalem, balon ve balık yemekleri kitapçığı da dağıttı.

2011 yılından bu yana okullarda böyle etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Osman Özpek, “Türkiye’de kişi başı balık tüketimini yükseltmeyi hedefliyoruz. Çocuklar küçük yaşta balığı sevip önemini anlasın” dedi. Özpek ayrıca, bu etkinlikleri her ay düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı