REKLAMI GEÇ

OKULDA DERS TERCİHİ BASKISI İDDİASI

OKULDA DERS TERCİHİ BASKISI İDDİASI

Denizli’de özel bir bankada gişe görevlisi olarak çalışan Volkan Çobanoğlu, Acıpayam Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören 15 yaşındaki oğlu Baran Can Çobanoğlu’na seçmeli ders konusunda Kur’an-ı Kerim öğretmeninin dini baskı yaptığını iddia ederek, Milli Eğitim Bakanlığı’na şikayette bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ekim 2014 Pazartesi, 13:09

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
Denizli’de özel bir bankada çalışan Volkan Çobanoğlu, Acıpayam Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni kazanan oğlu Baran Can Çobanoğlu’nu geçen eylül başında kayıt ettirdi. Öğrencilere uluslararası ilişkiler, Arapça, Almanca ve Kur’an-ı Kerim derslerinin seçmeli ders olarak sunulduğu okulda Baran Can Almanca ve uluslararası ilişkiler derslerini seçti.

Buna rağmen bu derslerin öğretmeni olmadığı bahane edilerek zorla dini derslerin seçtirildiğini iddia eden baba Çobanoğlu, “Oğlum okulda öğretmeni ile yaptığı konuşmada ona seçmesi için verilen dersler arasında Kur’an-ı Kerim, Arapça, uluslararası ilişkiler, Almanca olduğunu öğrenmiş. Baran Can, uluslararası ilişkiler ve Almanca dersini seçmek istediğini söylemiş. Bunun üzerine Kur’an öğretmeni oğluma ‘okulda bu dersleri seçen yok doğal olarak bu derslerin bölümleri açılmayacak’ demiş. İşin ilginç tarafı okula ilk kaydolan oğlumdu. Doğal olarak bu dersin seçilip seçilmeyeceği bile belli değilken böyle bir tepkiyle karşılaştığımızda şaşırdık. Burada bu dersler yerine dini ağırlıklı derslerin seçilmesi için öğrenciler daha kayıt esnasında telkin ediliyor. Baran Can, yine de bu dersleri seçmiş. Fakat okul yönetiminin seçtirmek istemediği dersleri 3 öğrencinin tercih ettiği görülüyor ve bu dersler için sınıf açılmıyor” dedi.

Bu konuyu mahkemeye de taşıyacağını söyleyen Volkan Çobanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’na sunduğu şikayet dilekçesine yanıt alamadığını, ayrıca bakanlığı telefonla arayıp durumu bildirdiğini, hiçbir gelişme olmadığını sözlerine ekleyerek, “Pes etmeyeceğim. Her türlü mücadeleyi vereceğim. Benim gibi düşünen daha çok öğrenci velisi var” diye konuştu.
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile okul yönetimi ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Yorumlar

mesut dengiz   -  Bağlantı 7 Ekim 2014, 19:35

Bu akepeliler döneminde almanca beklemek ağustosta kar beklemek gibi tabi.Bunlar elaleme din iman kendilerine han hamam politikasıyla milleti uyutarak büyütecekler..uyu Türkiyem uyu…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı