REKLAMI GEÇ

Okullara e-kayıt başlıyor

Okullara e-kayıt başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan proje ile birlikte 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında ilk kez okula gidecek öğrenciler için velileri, okul kayıtlarını internet üzerinden yapacak.

/ DENİZLİHABER / 3 Haziran 2009 Çarşamba, 20:57

Artık okul kayıtları daha kolay. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan uygulama ile bundan sonra okul kayıtları internet üzerinden gerçekleştirilecek. 2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılına yeni başlayacak olan öğrencilerin velileri, bu sistem ile bu yıl içerisinde, kayıtları internet üzerinden gerçekleştirecek. Başlatılan proje ile birlikte okullardaki kayıt döneminde, okul tarafından velilerden istenilen kayıt parasının da önüne geçilmiş olunacak.

E-kayıt sistemi hakkında bilgi veren Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yeni sistemi anlatmak için basın toplantısı yaparken, e-kayıt sistemi sayesinde okullardaki öğrenci sayısının da düzene gireceğini söyledi. Birçok okulda bir sınıfta 50 öğrencinin bulunduğunu belirten Oğuz, “İnternet üzerinden yapılacak başvurular sayesinde bir mahalledeki çocuk kendi mahallesindeki okulda okuyabilecek. T.C. kimlik numarası ve adrese dayalı kayıt sistemi sayesinde çocuklar, kendi mahallerindeki okul dışında başka bir okula müracaat edemeyecek. Bu sayede bölgedeki okulların yeterlilik durumları da ortaya çıkacak” dedi.

Her yıl okul kayıt döneminde yaşanan kayıt parası sorunun da bu çalışma sayesinde ortadan kalkacağını belirten Oğuz, “İnternet üzerinden yapılan kayıt sistemi sayesinde okullarda kayıt işlemlerinde alınan paralar da ortadan kalkmış olacak. Kaydını yaptıran öğrenci, velisiyle kayıt işleminin ardından, okulunu bir kez ziyaret edecek ve sınıfını eğitim göreceği bölümünü öğrenebilecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı