REKLAMI GEÇ

Okullarda ders zili son kez çalıyor

Okullarda ders zili son kez çalıyor

İlk ve orta dereceli okullarda 2013 – 2014 eğitim – öğretim yılı tamamlanıyor. Karnelerini alacak öğrenciler, üç ay sürecek tatile çıkacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2014 Cuma, 10:46

İl genelinde 64 anaokulunda 16 bin 79, 321 ilkokulda 59 bin 845, 238 ortaokulda 56 bin 629, 113 lise ve dengi okulda 48 bin 807 öğrenci, eğitim – öğretim yılının tamamlanması dolayısıyla başarı durumlarını gösteren karnelerini alacak.

OĞUZ’DAN AİLELERE MESAJ
Bu arada İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, eğitim – öğretim yılının tamamlanması dolayısıyla yaptığı açıklamada, anne – babalara hoşgörü önerdi. Oğuz, Çocuklarımız en kıymetli varlıklarımızdır. Onların ruh ve beden sağlığı içinde başarılı bir eğitim görmeleri hepimizin ortak hedefidir. Başarılı çocuklarımızla gurur duyarken, başarısız olan çocuklarımıza hoşgörülü ve şefkatli davranalım. Kırık notun her zaman düzeltilebileceği, fakat kırılan kalbin düzeltilmesinin ise çok zor olacağı anlayışı ile yaklaşarak onlara her yönden destek olmanızı, hoş görüyle karşılamanızı tavsiye ediyorum” dedi.

Öğretmenlere de seslenen Oğuz, “Günümüzde başarıyı yakalamanın sürekli kendini yenilemekten geçtiğini biliyorsunuz. O halde baş döndürücü bir hızla ilerleyen bilgi ve teknolojiyi yakalamak için gayret içinde olmalıyız. Öğretmenlerin; sevgi dolu, sabırlı, hoşgörülü ve bilge insan olması beklenirken, aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması beklenir. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz” diye konuştu.

Öğrencilerden de tatili dinlenmenin yanı sıra kendilerini geliştirmek için değerlendirmelerini isteyen Oğuz, “Bunun için tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek aktivitelerin yanı sıra zayıf olduğunuz konularda kendinizi takviye etmelisiniz. En önemlisi kitap okuma alışkanlığını edinmenin yollarını aramalısınız” ifadesini kullandı.
.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı