REKLAMI GEÇ

Okullarda istismar nasıl önlenir?

Okullarda istismar nasıl önlenir?

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Derman, okul müdürlerine ihmal ve istismarın nasıl önlenebileceğini anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Şubat 2019 Cuma, 10:47

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Derman’ın konuşmacı olarak katıldığı okul müdürlerine yönelik düzenlenen “İhmal ve İstismarın Önlenmesi” semineri Merkezefendi Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Seminere Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, şube müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Oğuz, “Denizli olarak eğitimde bir marka haline gelmeyi başardık. Sınavlardan alınan sonuçlar da bunun en büyük göstergelerinden. Tabii ki akademik başarının yanı sıra öğrencilerimizin kişilik gelişimi ve ruhsal gelişimleri de bizler için büyük önem arz etmektedir. Onları olumsuz olaylar ve travmaların olumsuz etkilerinden korumak da hepimizin ortak görevidir. Bugün siz okul idarecilerine yönelik yapılan çalışma da bu anlamda oldukça değerli. İhmal ve istismar durumlarında sürecin sağlıklı yönetilmesi yavrularımızın ruh sağlığı açısından çok önemlidir” dedi.

Oğuz’un konuşmasının ardından Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Derman sunumunu gerçekleştirdi. Öncelikle okul müdürlerine çocuk ve ergenlerin ruhsal ve kişilik gelişimi konusunda bilgiler veren Derman, herhangi bir ihmal ve istismar durumunda yapılması gereken durumlar ve önleyici çalışmaları değerlendirdi.

Prof. Dr. Orhan Derman sunum bitiminde soru cevap kısmına idarecilerden gelen soruları cevapladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı