REKLAMI GEÇ

Ön elemeler tamamlandı

Ön elemeler tamamlandı

Avrupa Birliği Bilgi Yarışması’nın ön elemeleri tamamlandı. Yarışmanın finali, 21 Mayıs’ta Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacak.

/ DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2009 Salı, 18:57

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, Denizli Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen Avrupa Birliği Bilgi Yarışması’nın ön elemeleri, Denizli Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

19 okuldan üçer öğrencinin katıldığı yarışmada 4 grup yarıştı. 4 grubun birincileri olan Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi, Denizli Erbakır Fen Lisesi, Özel Servergazi Fen Lisesi ve Özel Servergazi Ufuk Lisesi öğrencileri 21 Mayıs’ta saat 14.00’te Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan finalde yarışmaya hak kazandı.

 

AB kurumları, politikaları (insan hakları, çevre, yenilik (inovasyon) dâhil olmak üzere) ve programları, Avrupa ve AB tarihi ve genişleme süreci, Türkiye’nin AB katılım süreci ve diğer aday ülkeler, Avrupa genel kültürü ve coğrafyasını içeren soruları yanıtlarken öğrenciler başarılı bir performans gösterdi. Denizli il birinci, ikinci ve üçüncüsünün tespit edileceği final karşılaşması sonucunda ise il birincisi olacak okul ve yarışmacı öğrenciler, ilimizi temsilen Ankara’daki ulusal yarışmaya katılmaya hak kazanacak. Ortaöğretim öğrencilerinin Avrupa, Avrupa Birliği ve Türkiye’nin katılım süreci konusunda bilgi edinmeleri, araştırma ve okumaya yönelmelerini amaçlayan yarışma Türkiye’nin 16 ilinde gerçekleştiriliyor. Bu iller şunlardır: İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Van, Edirne, Denizli, Kayseri, Gaziantep, Trabzon, Bursa, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Samsun, Konya. Ankara’da düzenlenecek olan ulusal yarışmada birinci olan okulun öğrencileri, Brüksel ve Prag’a yapılacak ziyaretlere katılmaya hak kazanacak.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı