REKLAMI GEÇ

Onlar Gazi İlkokulu’nun iyilik melekleri

Onlar Gazi İlkokulu’nun iyilik melekleri

Gazi İlkokulu 3-A Sınıfı öğrencileri, iyilik ve hoşgörüye dair alkışlanacak bir çalışmaya imza attı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2010 yılında uygulamaya koyduğu “Değerler Eğitimi” projesi kapsamında hazırladıkları “İyiliğin Gücü” adlı tiyatro oyununu sahneledi. Elde ettikleri geliri de LÖSEV’e bağışlayıp, güzel bir yardımlaşma örneği sergilediler.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2016 Perşembe, 08:46

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, toplumu bir arada tutan değerlerin öğrencilere aktarılması, yaşatılması ve bu değerlerin yaygınlaştırılması amacıyla 2010 yılında uygulamaya koyduğu “Değerler Eğitimi” projesi, okullarda uygulanmaya devam ediyor.

denizli-gazi-ilkokulu-ogrencileri-tiyatro-gelirini-loseve-bagisladilar-1

Proje kapsamında kolları sıvayan Gazi İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri, yapacakları çalışmanın konusunu “İyilik ve Hoşgörü”olarak belirledi. Öğretmenleri Seniye Önkü ile birlikte yoğun bir çalışma temposu içine girip “İyiliğin Gücü” adlı tiyatro oyununu hazırladılar. Daha sonra da bu oyunu arkadaşları, anne ve babaları için sahnelediler.

ELLERİNDEKİ DÖVİZLERLE MESAJ VERDİLER
Gazi İlkokulu’ndan oyunun sergileneceği Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’na yaya olarak gelen öğrenciler, ellerinde taşıdıkları “İyilik Yap Fark Yarat”, “İyilik İnsanları Birbirine Bağlayan Altın Zincirdir”, “İyilik Eden İyilik Bulur”, “İyilik İnsan Sanatıdır” yazılı dövizlerle de mesaj vermeyi ihmal etmedi.

BİLET SATIŞINDAN ELDE EDİLEN GELİR LÖSEV’E BAĞIŞLANDI
Değerler Eğitimi projesi kapsamında bu yıl “İyilik ve Hoşgörü” konularını belirlediklerini söyleyen öğretmen Seniye Önkü, “İyilik, hoşgörü ve sabrı anlatan ‘İyiliğin Gücü’ adlı tiyatro oyunu hazırladık. Oyunda 27 öğrenci rol aldı. Ormanda geçen oyunu, öğrencilerimiz anne, babaları ve okul arkadaşları için sahneledi. Bilet satışından elde ettiğimiz bin lirayı da LÖSEV’e bağışladık. Böylelikle öğrencilerimiz hem sanatın içinde yer almış oldu, hem de iyiliği, yardımlaşmayı yaşayarak öğrenmiş oldular. Tabi oynadıkları oyunla da iyiliğin gücünü arkadaşlarına anlattılar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı