REKLAMI GEÇ

“ÖYP’de kadro sıkıntısı yaşanmayacak”

“ÖYP’de kadro sıkıntısı yaşanmayacak”

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında kadroları Pamukkale Üniversitesi’nde bulunan araştırma görevlileri ile bir araya gelerek, ÖYP hakkında bilgilendirme ve değerlendirme yaptı, araştırma görevlilerinin sorularını yanıtladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2017 Pazar, 15:15

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Semin Fenkci, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, Genel Sekreter Yardımcısı Yalçın Şenay katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, ilki 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nda yapılan, bu yıl ise ikincisi düzenlenen ÖYP ile ilgili bilgilendirme toplantılarının her yıl şartların değişmesine istinaden tekrarlanacağını dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, ÖYP kapsamında görev yapan araştırma görevlilerine kadro konusunda sıkıntı yaşamamaları ve sorunların ortadan kalkması adına üniversite yönetimi olarak ellerinden geleni yapacaklarını vurgularken, bu aşamada isteyen tüm ÖYP’li öğrencileri 33A araştırma görevlisi kadrosuna geçirme kararı aldıklarını dile getirdi. 33A kadrosuna geçip geçmeme konusunda kararın öğrencilerin tercihine bırakılacağını ifade eden Rektör Bağ, 33A’nın mecburi hizmet gibi yükümlülükleri olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Bağ, 50D’de kadrosunda çalışmaya devam edilirse mecburi hizmet yükümlülüklerinin olmayacağını, doktorasını bitirenlerin ileride başka bir üniversiteye kadro talebinde bulunup geçiş yapabileceklerini söyledi. 33A kadrosunu tercih edecek araştırma görevlilerinin ise mecburi hizmet sürelerini Pamukkale Üniversitesi’nde tamamlamaları gerektiğini ifade etti. Yardımcı doçentlik ve doçentlik sistemlerinde de zaman içinde belli başlı değişikliklerin olacağını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Bağ, doçentlik sınav sisteminin gündeme alındığını, önümüzdeki günlerde Pamukkale Üniversitesi’nin de bu konuyu değerlendirip, ortaya çıkan görüşün YÖK’e bildirileceğini belirtti.

Açıklamalarına tez aşamasında olan ve 33A kadrosuna geçmeyi tercih edecek öğrenciler ile ilgili devam eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, tez aşamasındaki hiçbir öğrencinin çalışmaları konusunda herhangi bir aksaklık yaşamayacaklarının altını çizerken, çalışma dönemlerinde her türlü izinlerin sağlanacağına dikkat çekti. Deneysel çalışma yapan öğrencilerin mevcut üniversitelerinde çalışmalarına devam edebileceklerini söyleyen Rektör Bağ, araştırma faaliyetlerini Pamukkale Üniversitesi bünyesinde yapmalarında herhangi bir engel bulunmayan öğrencilerin geri dönüşlerinin Aralık ayı itibariyle başlayacağını ifade etti.

Açıklamalarının sonunda, ÖYP’li araştırma görevlilerinin kadroları konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür eden öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve üniversite yönetimine konuyla ilgili merak ettiklerini sordular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı