REKLAMI GEÇ

Özel Çocuklara Özel Materyaller

Özel Çocuklara Özel Materyaller

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından özel eğitim öğrencileri için üretilen materyaller okullara dağıtılmaya başlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2019 Salı, 08:53

Özel eğitim öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ürettirilen ve türkite genelindeki milli eğitim müdürlüklerine gönderilen materyallerin dağıtımı başladı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, materyallerini teslim olan Dentaş Özel Eğitim Uygulama Okuluna gitti.

Denizli’de eğitim gören özel eğitim öğrencilerinin kullanımı için toplam 75 Takım Eğitim Materyali geldiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz “Özel Eğitim Genel Müdürlüğümüzce “Özel Çocuklara Özel Materyaller ” düşüncesiyle gönderilen materyaller, kurulan komisyon marifetiyle yapılmıştır. İlk etapta Özel Eğitim ve Uygulama Okullarımızın materyalleri dağıtık. İlçelerimiz ve diğer okullarımızın materyallerini de en kısa sürede yerlerine ulaştıracağız” dedi.

Diğer taraftan alanında bir ilk olma niteliği taşıyan materyaller okuma yazma, matematik, bilişsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal uyum, sosyal iletişim vb. alanlarındaki becerilerin kazandırılmasına yönelik hazırlandığının da altını çizen Oğuz, “Alanda ilk olan bu çalışma ile Bakanlığımız ve Müdürlüğümüzün hedefi tüm engelli öğrencilerimiz için okullarımızı dünya standartlarında eğitim materyalleri ile donatarak okullarımızın kapısını mutluluğa açmaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı