REKLAMI GEÇ

Özel okullarda bayram coşkusu

Özel okullarda bayram coşkusu

Cumhuriyet Bayramı özel okullarda da törenlerle kutlanıyor. Uğur, PEV, Doğa ve Final Okulları öğrencileri gerçekleştirdikleri kutlamalar ile “Cumhuriyet sonsuza dek yaşayacak” mesajı verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2017 Pazar, 14:18

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel okullarda da coşkulu törenlerle kutlandı. Öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde uzun süre hazırlığını yaptıkları gösterileri sergiledi, davetlilere uzun süre unutamayacakları anlar yaşattı.

PEV’DE MUHTEŞEM KOREOGRAFİ
Cumhuriyetimizin 94. yılı Özel PEV Okullarında büyük bir coşku ve neşeyle kutlandı. 23 – 29 Ekim haftasını “Cumhuriyet Haftası” olarak kutlayan Özel PEV Okulları; öğrenci, öğretmen, veli ve okul yönetimiyle birlikte bir dizi özverili çalışmaya imza attı.

Cumhuriyet etkinliklerinin ilki 23 Ekim Pazartesi günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun marşlarıyla başladı. Bando; İstiklal Marşı’nı, Gençlik Marşı’nı ve İzmir Marşı’nı coşku ile çaldı. Tüm öğrenci ve öğretmenler marşlara coşkuyla eşlik ettiler. Bunun yanında hafta içi Beden Eğitimi Zümresinin düzenlediği etkinlik görsel bir şölene dönüştü.  İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin tam kadro katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte tüm öğrenciler iç içe geçmiş halkalarla okul bahçesinde muhteşem bir Atatürk ve Türk Bayrağı tablosu ortaya çıkardı.

Bahçede bu renkli görüntülerin ortaya çıktığı haftada tüm panolar Cumhuriyet temalı görsellerle süslenirken okul koridorlarında da Atatürk, Türk Bayrağı ve 29 Ekim-29 Cumhuriyet Kadını konulu sanatsal çalışmalar sergilendi.
Bir hafta boyunca yapılan spor müsabakalarıyla da Cumhuriyet ruhu yaşatılmaya devam etti. Öğrenciler, “Cumhuriyet Turnuvası”nda düzenlenen futbol, basketbol ve voleybol müsabakalarına katıldılar.

Haftayı taçlandıran son etkinlik ise 29 Ekim Pazar sabahı okul konferans salonunda gerçekleşti. İlkokul, ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilerin düzenlediği tören; saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlkokul ve Ortaokul Müdürü Hilal TORTOP’un açılış konuşmasıyla başladı.

Drama zümresinin hazırladığı “29 Ekim 29 Kadın” adlı gösteri izleyicilerdeki Cumhuriyet coşkusunu artırdı. Güzel bir final gösterisinin ardından “Onuncu Yıl Marşı” ile son bulan tören; veliler, öğretmenler ve öğrenciler tarafından uzun süre alkışlandı.

UĞUR’LU ÖĞRENCİLER ŞİİRLERİYLE DUYGULANDIRDI
Denizli Uğur Okulları öğrencileri Cumhuriyet bayramının 94.yılını hem Türkçe hem de İngilizce sunarak bir ilke imza attı. Uğurlu öğrenciler Atatürk’ü anlatan kendi yazdıkları şiirleri, ünlü şairlerimizin yazdığı Türkçe şiirler ve türküler eşliğinde söyleyerek törene katılanları duygulandırdılar. Görsel sanatlar dersinde öğrencilerin hazırlamış oldukları filografi çalışması velileri büyüledi.

Uğurlu öğrencilerin kendi yazdıkları özgür güvercin şiiri ile ulusu özgür bir güvercine benzeterek bağımsızlığın önemini vurgulayan aynı zamanda Atatürk niye benim liderim diyerek Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü neden kendilerine örnek aldıklarını anlattılar.

Cumhuriyetin yüceltip sürdürmek olduğunu bilen uğurlu öğrenciler yaptıkları cimnastik ve boks gösterileri ile Atamızın spora verdiği önemi vurguladılar.

Her savaşın bir siyasi hedefinin olduğunun olduğunu, Kurtuluş savaşının hedefinin ise Ulusal Egemenlik ve tam Bağımsızlık olduğunu anlatan Denizli Uğur Okulları Öğrencileri 94 sene önce bugün kurulan Cumhuriyetin heyecanını tüm arkadaşlarına yansıtarak, arkadaşlarını bağımsızlığın önemi üzerine düşünmeye davet ettiler.
Törene katılan velilerin ve öğrencilerin coşkusu görülmeye değerdi.

DOĞA KAMPÜSLERİNDE GÖRKEMLİ KUTLAMA
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Doğa Koleji’nin tüm kampüslerinde görkemli törenlerle kutlandı. Bağımsızlığın, demokrasinin gününü 94 Yıl önce Cumhuriyet ile taçlandıran milli mücadele kahramanları ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk saygıyla anıldı.

Doğa Koleji kampüslerinde velilerin katılımıyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı törenlerinde öğrenciler tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Bazı kampüslerde 27 Ekim’de başlayan kutlamalar resim sergileri, satranç turnuvaları, şiir ve kompozisyon yarışmaları, bando, koro ve sahne gösterileriyle 29 Ekim’e kadar devam etti.

FİNAL ÖĞRENCİLERİNDEN BAŞARILI PERFORMANS
Cumhuriyetimizin 94. yılı Denizli Final Okulları’nda büyük bir coşkuyla kutlandı. Okulun konferans salonunda gerçekleşen kutlama programına öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Ortaokul bahçesinde temsili çelenk koyma töreni başlayan tören ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Genel Müdür Sadi Öztekin günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Denizli Final Okulları olarak Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olduğumuzu ve Cumhuriyete her zaman sahip çıkacağız” dedi. Konferans salonunda,  Atatürk ‘ün TBMM’de yaptığı konuşma kendi sesinden verildi.

Program Cumhuriyetimizin 10, 50 ve 75. yıllarına vurgu yapılarak devam etti. Öğrencilerin hazırladığı dans ve koro eşliğinde söylenen coşku dolu marşlar programa renk kattı.

Okul öğretmenlerinin hazırladığı programa öğrencilerin başarılı performansları imza atarken program, veliler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

Program sonunda Genel müdür Sadi Öztekin programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilere ve izlemeye gelen velilere ayrı ayrı teşekkür ederek 23 Kasım’da düzenlenecek Özgür Bolat ve 6 Ocak’ta yapılacak Doğan Cüceloğlu veli seminerlerine  velileri davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı