REKLAMI GEÇ

PAÜ’de Görme Engelliler için çalışma salonu açıldı

PAÜ’de Görme Engelliler için çalışma salonu açıldı

Pamukkale Üniversitesi, açılışını Dünya Engelliler Günü’ne planladığı Görme Engelliler Çalışma Salonu’nu hizmete açtı. Açılışta Rektör Hüseyin Bağ, “Engelsiz PAÜ Akademisi” ni de yakında hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2018 Salı, 10:06

Pamukkale Üniversitesi Kütüphanesi’nde görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak donanımlara sahip Görme Engelliler Çalışma Salonu’nun yapıldı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, açılışta bir müjde vererek “Engelli kardeşlerimiz için Engelsiz PAÜ Akademisi’ni de hayata geçireceğiz” dedi.

Rektörlükteki Kütüphane içerisinde yer alan salonun açılışını Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Prof. Dr. Osman Çiftçi, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul İşler, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Arslan, Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şube Başkanı Reşat Göcen ve dernek üyeleri yaptı.

Açılıştan sonra salonu gezen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, salon içerisinde hizmet verecek olan profesyonel kitap seslendirme kabini, Braille yazıcı sistemi ve diğer teknik donanımlar hakkında, Doç. Dr. Mehmet Surur Çelepi’den bilgi aldı.

BÜYÜK KOLAYLIK
Açılışa katılan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Reşat Göcen, merkezin kurulumunda emeği geçenlere teşekkür etti. Göcen, “Elektronik ve sesli kütüphane adına üniversitemizin atmış olduğu adımı sevinçle karşıladık. Bunlar görme engelli öğrencilerimiz için çok büyük kolaylık. Sınava hazırlık anlamında öğrencilerimiz büyük kazanım elde edecektir. Diğer öğrencilerle eşit hale gelecektir. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“IŞIK OLUYORSUNUZ”
Altı Nokta Körler Derneği Üyesi Azmi Ermiş ise, Üniversitenin kendilerine ışık olduğunu belirterek, “Bir insanın diğer insanların sorunlarını, tasasını paylaşıp çözümüne katkıda bulunabilmesi doğrultusunda insanlık ölçüsü de artıyor. Bilim insanları, toplumun daha duyarlı hale gelmesi doğrultusunda gerçekten büyük görev üstleniyorlar ve bunu da hissetmek gerekiyor. Pamukkale Üniversitesi’nin bu konudaki çabasına teşekkür ediyorum. Bu çevreye en güzel ışık tutmanın tarafı. Üniversite ışık olacak, ülkenin her bir yanına yayılacak. Başta Rektörümüz olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

AKADEMİ YAKINDA
Engellilere karşı duyarlı olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, projelerin devam edeceğini ifade etti. Bir müjdeyi de duyuran Rektör Bağ, “Bizim projelerimiz devam ediyor. Engelsiz PAÜ Akademisi projemizi hayata geçireceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Orada da gerekli olan tüm donanım ve teçhizatı da biz sağlayacağız. Biz; özellikle engelli öğrencilerimize, personelimize, kardeşlerimize karşı bu noktada oldukça duyarlıyız; bu anlamda da Türkiye’de ilkleri oluşturmuş oluyoruz. Yine başka ilklerle de devam edeceğiz.” sözlerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı