REKLAMI GEÇ

Pamukkale Üniversitesi Akademik Yılı törenle başladı

Pamukkale Üniversitesi Akademik Yılı törenle başladı

Pamukkale Üniversitesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı resmen başladı. Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Üyesi Alp Arslan, Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan, akademik yıl açılış derslerini verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2018 Çarşamba, 18:42

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; Vali Hasan Karahan, Yargıtay Onursal Başsavcısı Hasan Erbil, HSYK Üyesi Alp Arslan, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan V. Piyade Alb. Bilal Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Âdem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen ile birlikte çok sayıda protokol üyesi, akademisyenler, Pamukkale Üniversitesi İdari Yönetimi ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını, Pamukkale Üniversitesi’nin tanıtım filminin gösterimi ve Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Fatıma Akyüzlüer ve Öğr. Gör. Birol Işıkdemir’in sunduğu müzik dinletisi izledi.

Davetlilere seslenen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Pamukkale Üniversitesi’nin yeni eğitim-öğretim yılına, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni umutlarla başladığın ifade etti.

Rektör Bağ, “Pamukkale Üniversitesi; eğitimde, bilimde, kültürde, sanatta ve sosyal hayatta, kısacası yaşamın her alanında marka ve bir dünya üniversitesi olma hedefiyle her geçen yıl nitelik ve nicelik olarak gelişerek, büyük mesafeler kat etmiştir. Türkiye’nin 21. Yüzyıl için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmasında üniversitelerimizin rolü büyük olacaktır. Gerek ülkemizin küresel güç olma, gerekse 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için bilimsel araştırma faaliyetlerinde nitelikli insan gücü yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Türkiye’nin stratejik hedeflerine ulaşabilmesi; üniversitelerimizin performansı ve yetişmiş insan gücünün geliştirilmesi ile yakından alakalıdır. Temel gayemiz, gençlerimizi en güncel bilgi ve becerilerle donatılmış, mesleki açıdan yetkin, vizyonel bakış açısına sahip ve inovatif düşünebilen bireyler olarak mezun edebilmektir” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, PAÜ’nün sürekli büyüdüğünü ve geliştiğini belirterek, “Üniversitemiz kampüse sığmıyor. Bir hazırlığımız da var; Honaz Belediyemizle birlikte, Rektörümüzle birlikte, büyükşehir meclisinde aldığımız kararla istiyoruz ki; Denizli’de ikinci bir kampüs veya üniversite olsun. Başka illerde birden fazla üniversite var, Denizli potansiyeline baktığımızda bu daha da ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor. Üniversitemizin büyümesi noktasında yeni bir kampüsün de çok çok önem arz ettiğini düşünüyorum. Üniversitemiz büyüyerek güçlenmeye devam edecek. İkinci kampüs de en yakın zamanda dolacak ve üniversite daha güçlü hale gelerek, Türkiye’de parmakla gösterilen il olan Denizli’nin parmakla gösterilen üniversitesi olacaktır” diye konuştu.

Vali Hasan Karahan da yaptığı açılış konuşmasında, “Üniversitemiz şehrimizle içli dışlı, şehrimizin önemli bir değeridir. 26 yıldır Denizli’nin büyümesinde ve kalkınmasında, Denizli’nin sanayi ve ihracat şehri olmasında büyük katkılar sağlayan önemli bir kurumumuz olan Pamukkale Üniversitesi, güçlenerek yaşamakta olup, üniversite-şehir ve bilim-sanayi işbirliğinin artırılması adına her türlü işbirliğine açık olup destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından tören akademik yıl açılış dersleri ile devam etti.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nda ilk olarak öğrenci alan Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin de katıldığı törende sırasıyla Denizli Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Üyesi Alp Arslan ve Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil yılın açılış derslerini gerçekleştirdiler.

PAÜ akademik yıl açılış töreni plaket sunumuyla sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı