REKLAMI GEÇ

Para yoksa karne yok!

Katip Çelebi İlköğretim Okulu’nda, yıl boyunca karne sevincini bekleyen yaklaşık 100 öğrencinin 15’er YTL temizlik parası vermediği gerekçesiyle karnelerini alamadığı öne sürüldü.

/ DENİZLİHABER / 22 Haziran 2007 Cuma, 00:00

Katip Çelebi İlköğretim okulunda 2006-2007 eğitim öğretim yılını tamamlayan yaklaşık 500 öğrenci geçtiğimiz Cuma günü karnesini alırken yüz öğrenci ise temizlik parasını ödemediği gerekçeleriyle karnelerini alamadı. Karnelerini 15 YTL temizlik parasını yatırdıktan sonra alacağı belirtilen öğrencilerin karne sevinci kursaklarında kaldı…

Her sınıfta karnesini alamayan öğrenciler bulunduğunu belirten veliler ücretsiz eğitimin olduğu ülkemizde bu olayların yaşanmasından dolayı üzüntü duyduklarını belirterek “Çocuklarımız geçen hafta sonu gözü yaşlı olarak eve geldi. Sorduğumuzda temizlik parasını vermedikleri gerekçesi ile karneler verilmemiş. Öğrencilerimize zarar gelmesin diye bazı veliler parasını verdi ve karnesini aldı. Bu zamanda böyle uygulama yapılmamalı” dedi.

 

Bir veli ise çocuğunun takdirname aldığını fakat temizlik parası olan 15 YTL’yi vermediği

için bu sevinci yaşayamadığını belirterek “Benim öğrencim yıl boyunca gece gündüz çalıştı ve takdir almaya hak kazandı. Fakat okul yönetimi karne gününde çocuğumu gözü yaşlı bıraktı. Çocuğum yıl boyunca sınıfı geçmek, başarılı bir karne getirmek için çalıştı fakat yıl boyu yaptığı çalışma hevesi yönetim tarafından kırıldı. Eğitim sisteminde çocuklarımızı şevklendirici işler yerine, böyle uygulamaların yapılması yanlıştır. Yetkililerin bu sorunu çözmesini istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı