REKLAMI GEÇ

PAÜ, Acıpayam’da hem hayvancılık, hem de fakülte atılımı yapıyor

PAÜ, Acıpayam’da hem hayvancılık, hem de fakülte atılımı yapıyor

Pamukkale Üniversitesi, Hayvan Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile hayvancılıkta dev bir atılıma hazırlanıyor. Merkezin faaliyet göstereceği Acıpayam’daki 800 dönümlük arazide başlayan çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2019 Perşembe, 14:07

Pamukkale Üniversitesi’nin bilimsel temelli uygulamalı araştırmalar yaparak hayvancılıkta genetik kaynakların azalmasını önlemek ve yeni yöntemlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak amacıyla kurulan Hayvan Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi, çalışmalarına başladı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, alanda incelemeler yaparak bu merkezle koordineli çalışması planlanan Doğa Bilimleri Fakültesi’nin müjdesini verdi.

Arazinin fiziki durumunu yerinde inceleyen Rektör Hüseyin Bağ, Acıpayam Belediye Başkanı Hulisi Şevkan ve proje ekibiyle konu hakkında fikir alışverişinde bulundu. Hayvan Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile arazide küçükbaş, büyükbaş ve kanatlı hayvanlara yönelik ıslah çalışmalarının yürütüleceğini kaydeden Rektör Bağ, bu doğrultuda yakın zamanda arazide modern ve son teknoloji donatılmış tesislerin kurulacağını belirtti.

Rektör Bağ, “Bu arazi daha öncesinde Üniversitemize tahsis edilmiş olan 800 dönümlük bir arazi. Uzun yıllar hiçbir şey yapılmamış, burası da ‘Acaba ne yapılacak?’ sorularıyla merak konusu olmuş bir arazi. Biz burada Hayvan Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi kapsamında hem bilimsel araştırmalar yapacağız hem de bölgemize ait olan hayvanların ıslahını gerçekleştireceğiz. Şu anda da arazimizde yapacağımız çalışmaların ilk adımını traktörler vasıtasıyla gerçekleştirmeye başladık. Bu süreçte Başkanımız Hulusi Şevkan bizlere çok destek verdi ve destekler vermeye de devam edeceğini ifade etti” diye konuştu.

Acıpayam’a Yeni Fakülte Müjdesi
Rektör Bağ, bu merkezle birlikte koordineli olarak çalışması planlanan yeni bir fakültenin de Acıpayam’a açılacağının müjdesini verdi. Bağ, “Ziraat ve hayvancılık alanında eğitim verecek Doğa Bilimleri Fakültesini Acıpayam’a açmayı düşünüyoruz. Bu kapsamda bir önerimiz var. Kurulacak fakültemizin de Meslek Yüksekokuluna yakın bir yerde olmasını planlıyoruz. Kurmayı planladığımız Doğa Bilimleri Fakültesi de buradaki arazimizle bütünleşik olarak çalışmalar yürütecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı