REKLAMI GEÇ

PAÜ, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını aldı

PAÜ, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını aldı

Pamukkale Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, elektronik bilgi varlıklarını koruma ve güvence altına almayı amaçlayan uluslararası bir standart olan ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’nı aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2020 Salı, 11:37

Pamukkale Üniversitesi, kurumsallaşma ve bilgi güvenliği konusunda attığı adımlar doğrultusunda yapılan çalışmalar ile bilişim alt yapısı, süreçte sızma testleri, eğitim ve denetim süreçlerini başarıyla tamamladı ve ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’nı almaya hak kazandı.

Pamukkale Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Doç. Dr. Yusuf Özcan dijitalleşen ve gelişen dünyada, bilişim teknolojilerinde sunulan imkânlardan öğrenciler ve akademisyenlerin daha fazla yararlanabilmeleri dijital dönüşüm hamlesini başlattıklarını belirtti. Özcan” Bu kapsamda gerek yazılımsal gerekse donanımsal alanlarda önemli yeniliklere imza attık. Bu çalışmalarımızdan biri olarak ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında sistem ve bilişim ağlarının alt yapısını güçlendirme ve siber güvenlik tedbirlerini alma konusunda gerekli çalışmaları tamamladık. Bilgi Güvenliği alanında da ilklerden biri olmayı başardık. Yaptığımız çalışmalar sırasında ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası süreçlerini yakından takip ederek desteğini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere Üniversitemiz yönetimine ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı