REKLAMI GEÇ

PAÜ madalya ile döndü

PAÜ madalya ile döndü

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tavas Meslek Yüksekokulu (Tavas MYO) Antalya’da düzenlenen “Gelenekten Geleceğe Yaşasın Anadolu” adlı Gastronomi Yarışması’nda Türkiye 3.sü oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2020 Perşembe, 10:21

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tavas Meslek Yüksekokulu, (Tavas MYO) Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından bu yıl Antalya’da 27.si düzenlenen Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisası Fuarı kapsamında, “Gelenekten Geleceğe Yaşasın Anadolu” isimli gastronomi yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye genelinden gastronomi ve aşçılık programlarında eğitim gören öğrencilerden oluşan toplam kırk takım, Anadolu mutfak kültüründe yer alan lezzetleri jürinin beğenisine sunarken Pamukkale Üniversitesi’ni Öğr. Gör. Nusret Ercan Şenlikçi şefliğinde Tavas MYO Aşçılık Programı 1.ve 2. sınıf öğrencilerinden oluşan takım temsil etti.
Yarışma sonunda, kapalı kutu kategorisinde, PAÜ öğrencileri elde ettikleri toplam 7 madalya ile Türkiye 3.sü olmaya hak kazandı. Ayrıca, erkekler Milli takım seçmeleri kategorisinde PAÜ öğrencileri ilk iki sırayı elde etti.

Elde edilen başarı hakkında PAÜ Tavas MYO Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Başkanı Öğr. Gör. Nusret Ercan Şenlikçi, “Fuar ve yarışmalara katılan öğrenciler, yeni tatları ve ürünleri yakından tanıma fırsatı bulmaktadırlar. Öğrencilerin bu türden yarışmalardan elde ettiği deneyimler, meslek hayatlarında kendilerine büyük tecrübeler kazandırmaktadır. Öğrencilerimizin elde ettiği bu başarı bizler için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı