REKLAMI GEÇ

Eğitimciler tezsiz yüksek lisans yapacak

Eğitimciler tezsiz yüksek lisans yapacak

Öğretmenlerin niteliklerinin arttırılması amacıyla, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Pamukkale Üniversitesi arasında; her kademedeki yönetici, maarif müfettişi ve öğretmenlere yönelik tezsiz yüksek lisans yaptırılmasında işbirliği protokolü yenilendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2019 Cumartesi, 10:12

Proje kapsamında bu güne kadar yaklaşık olarak iki bin öğretmen ve idari personel yüksek lisans eğitimi aldığı bildirilen, bu kapsamda devam eden proje için yenilenen protokolü;

Tezsiz yüksek lisans programı için yenilenen protokol törenine Vali Hasan Karahan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı.

Valilik makamında gerçekleştirilen imza töreninde, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Buluş ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yetkililer de hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğretmen ve yöneticilere yüksek lisans imkânı sunulmasına yönelik olarak Pamukkale Üniversitesi’ne talepte bulunduklarını belirterek, “Geçmiş yıllarda talebimizi kabul ettiler, bu yıl da protokolün yenilenerek devam ettirilmesi konusunda onay verdiler” dedi.

YÖK’ün yönetmeliğini esas alarak ve nitelikli eğitim anlayışı ile belirlenecek kontenjanlar kapsamında eğitim hizmeti sunulacağını ifade eden Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birçok alanda protokoller yaptık. Geçmiş yıllarda hayata geçirdiğimiz bu proje kapsamında protokolümüzü yeniliyoruz. Öğretmenlerimizin kendi alanlarında, mesleklerine ilişkin yeni bilgi ve beceri kazanmalarına yönelik lisansüstü eğitim almaları çok değerli bir girişimdir. Kurumumuz bundan sonrası için de ihtiyaç doğrultusunda bu ve benzer talepleri karşılayacaktır” diye konuştu.

Öğretmen ve öğretmen adaylarının 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeye yönelik olarak, henüz kurulum aşamasında olan ve çalışmaları devam eden, iki yeni merkezin müjdesini veren Prof. Dr. Bağ, “Milli Eğitim Müdürümüz ile görüşmelerimiz oldu. ‘Öğretmen Akademisi’ olarak düşündüğümüz projemizi bir merkeze dönüştürdük. Hem öğretmenlere hem de öğretmen adaylarına hizmet verecek bir merkez. Merkezimizin kurulum çalışmaları devam ediyor. Ayrıca şu anda da birçok kurumla yürütülmekte olan sistem uygulamaları; özellikle fen, matematik, teknoloji ve mühendislik uygulamalarını birleştirmeye yönelikte ikinci bir merkez de kurulma aşamasında. Bu merkezlerimize ilişkin olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapacağız. Bu merkezleri kurmaktaki asıl amacımız öğretmenlerimize bu merkezlerde eğitimler vermek” dedi.

Vali Hasan Karahan da ortak amaçlarının öğretmenlerin, mezun oldukları bilgilerle kalmayıp güncel bilgiler ile donatılması olduğunu ifade etti.

İmzalanan yeni protokol üç yıl geçerli olacak. Protokol kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan yönetici ve öğretmenlerin; ALES ve dil sınavı şartı olmaksızın eğitim yönetimi, eğitim denetimi, eğitim teftişi ve eğitim planlaması alanlarında tezsiz yüksek lisans yapabilme hakkı olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı