REKLAMI GEÇ

PAÜ öğrencilerinden miniklere destek

PAÜ öğrencilerinden miniklere destek

Pamukkale Üniversitesi öğrencileri, yaptıkları ‘Şahinleri Uçuralım’ projesiyle Denizli Merkez Şahinler Köyü İlköğretim Okulu’nu yeniden yapılandırdı.

/ DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2009 Cumartesi, 17:45

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi’nde 4 aydır yürüttükleri ‘Şahinleri Uçuralım’ projesiyle Denizli Merkez Şahinler Köyü İlköğretim Okulu’nu yeniden yapılandırdı. Öğrencilerin, Yrd. Doç. Dr. Türkay Tok öncülüğünde yaptığı okul, iki derslik ve bir müdür odasından oluşuyor. Okulun iç ve dış boyaları yapılarak, dekoratif taşlarla okulun dış cephesi örüldü, bahçe düzenlemesi ve çimlendirme yapılarak, okulun iç donanımı için gerekli masa, sıra, kırtasiye gibi materyaller sağlandı. Ayrıca aynı proje kapsamında, durumu iyi olmayan çocuklar için giysi yardımı da yapıldı.

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Projenin amacına ulaşması nedeniyle PAÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri mütevazı bir törenle bunu kutladılar. Törene, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Kıran, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Pınarkent Belediye Başkanı, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Rektör Ardıç, tören öncesi yaptığı konuşmada öğrencileri gösterdikleri toplumsal duyarlılıktan dolayı kutladı ve Pamukkale Üniversitesi’nin öğrencilerini yetiştirirken, onlara kendi mutlulukları ve ülkenin refahı için sosyal sorumluluk anlayışını da yerleştirdiklerini vurguladı. Bu çalışmaların Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen kermeslerden elde edilen gelir ve İl Emniyet Müdürlüğü, Ticaret Borsası, Pınarkent Belediye Başkanlığı, ABC Tekstil, Özlem Kırtasiye gibi birçok kurum ve kuruluşun maddi destekleriyle gerçekleştirdiklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Türkay Tok, öğrencilerin bu projeyi hayata geçirmekten çok mutlu olduğunu ve önümüzdeki yıllarda yeni projelerle çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı