REKLAMI GEÇ

PAÜ öğrencilerinin yeni kabusu: “Elektronik yoklama”

PAÜ öğrencilerinin yeni kabusu: “Elektronik yoklama”

Pamukkale Üniversitesi’nde bu dönem başlatılan elektronik yoklama üniversitede tam bir kaos başlattı. Dersler yoklamaların alınabilmesi için en az 20 dakika geç başlıyor, sistemi çalıştıramayanlar derste olmasına rağmen yok yazılıyor. Öğrenciler sistemin en azından teknik sorunlar ortadan kaldırılıncaya kadar ertelenmesini istiyor, PAÜ yönetimi ise hem öğrenci hem de akademisyenlerin derse katılımlarını kesinleştireceği gerekçesiyle ısrar ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2019 Cuma, 09:38

Pamukkale Üniversitesi’nde öğrenci ve öğretim görevlilerinin derslere devamlılıklarını kontrol altına almak amacıyla uygulamaya geçirilen elektronik yoklama sistemi üniversite içinde kaosa yol açtı. Uygulamanın deneme sürecinin olmaması en büyük eleştiri noktası olarak ortaya çıkarken, öğrenciler kafalarındaki soru işaretlerini sosyal medya üzerinden PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a ileterek gidermeye çalışıyor.

UYGULAMA SORUN YARATTI
Pamukkale Üniversitesi rektörlüğü, öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin derslere devamlılıklarını kontrol altına alabilmek ve bunu manuel ortamdan çıkarmak için cep telefonları uygulamaları aracılığıyla çalışan elektronik yoklama sistemini devreye soktu.

Bu dönem ders başı yapan öğrenciler birden karşılarında elektronik yoklamayı bulunca ciddi anlamda bocaladı.

SOSYAL MEDYADA UZUN SÜREDİR TEK KONU
Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin yer aldığı sosyal medya platformlarında bir süredir en çok tartışılan konu bu. Hem kişisel sayfalarından, hem de gruplardan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a ulaşmaya çalışıyor, sorunun giderilmesini istiyor.

DERSLER BAŞLAYAMIYOR
Öğrencilerin en büyük şikayetleri, sistemin cep telefonlarını görmemesi ve katıldıkları derslerde yok sayılmaları. Ayrıca, elektronik yoklama sisteminin tam anlamıyla çalışmaması nedeniyle derslerin ortalama 20 dakika geç başlıyor olması da öğrencileri rahatsız eden nedenlerden biri.

DERS ÇAKIŞMASI DA PROBLEM
Yeni dönemde öğrencilerin yaşadıkları sorunların biri de alttan dersi olanların, ders saatlerinin çakışması ve mutlaka birine katılamamaları. PAÜ yönetiminden ders çakışma sorununun da ortadan kaldırılmasını isteyen öğrenciler, hayatlarının daha da zorlaştırıldığını öne sürüyor.

PAÜ REKTÖRÜ SİSTEMDE ISRARLI
PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise sosyal medyadan gelen hemen hemen her eleştiriye cevap veriyor, sistemi savunuyor. PAÜ Rektörü Bağ, “Elektronik yoklama sistemine ilişkin önemli notlar” başlığıyla bir duyuru daha yayınladı.

Bağ duyuruda birçok eleştiriye yanıt verdi, soruna açıklık getirdi. Bağ duyurusunda, “Bu sistem için öğrencinin cep telefonu olması zorunlu değil. Ders boyunca öğrencinin cep telefonunun açık olması gerekmiyor. Bu sistemde öğrencinin kişisel internetini kullanması gerekmiyor. Çakışan dersleri ile ilgili çalışmayı bölümlerin yapması gerekiyor. Haftanın her gününe ve günün her saatine ders konulması halinde çakışmalar azalacaktır. Çift anadal, Erasmus öğrencileri ve uygulama dersleri için farklı bir düzenleme olacak. Güz döneminde devam durumu sisteme öğretim elemanları tarafından manuel olarak girilecek. Bayar döneminden itibaren devam durumu online işlenecek, manuel giriş olmayacak” dedi.

Yorumlar

Ayşe TÜZ   -  Bağlantı 12 Mart 2020, 13:10

Cimere şikayet edelim.

Ali ER   -  Bağlantı 12 Mart 2020, 12:29

Elektronik imza için kullanılan yazılımın lisansı yoksa, korsan yazılım için ihbar edilebilecek sitenin web adresi şudur:
https://reporting-emea.bsa.org/r/report/add..aspx?In=tr-tr&src=TU

shidoshi   -  Bağlantı 27 Eylül 2019, 15:25

bu zamanda bu uygulama saçma. basit bir kuram derse gelirsen geçersin gelmezsen tam bilemediğin için konuyu kalırsın. bu ne yav öğrencimiyiz mahkum mu? yakında yüz tarama parmak izi hatta kan tahlili de gelir. pamukkale (PAÜ) pişmanlıktır…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı