REKLAMI GEÇ

PAÜ Paco’yu ağırlıyor

PAÜ Paco’yu ağırlıyor

Pamukkale Üniversitesi Amerika’nın en ünlü gençlik orkestralarından Palo Alto Chamber Orchestra (PACO) grubunu ağırlıyor.

/ DENİZLİHABER / 22 Haziran 2010 Salı, 17:25

Bugüne kadar başarıları birçok ödülle taçlandırılmış The Palo Alto Chamber Orchestrası ilk kez çıktğı Türkiye turnesinde Pamukkale Üniversitesi’nde konser verecek. Ünlü San Fransiscolu yaylı çalgılar orkestrası, 29 Haziran Salı günü Kongre Kültür Merkezi’nde olacak. Amerikalı genç müzisyenler, klasik eserleri farklı yorumlayarak dinleyiciyle buluşturacak.
İlk kez ülkemize gelerek turneye çıkan The Palo Alto Chamber Orchestrası Ankara, Bursa, İzmir ve 1. İstanbul Gençlik Orkestraları Festivali dahilinde İstanbul’da konserler verecek.
PACO KİMDİR?
PACO beş küçük müzik topluluğu ve yaklaşık olarak yirmi beş üyeyle kurulmuştur. Her hafta düzenli yaptıkları provalar, yıl boyunca sergiledikleri performanslar sırasında olağanüstü başarılara imza atan ve müziğe olan bağlılıklarını dinleyicilerine kanıtlayan PACO üyelerinin sıklıkla oda müziği icra etme şansları oldu. Özellikle yaz aylarında düzenlenen oda müziği eğitimleri ülkenin karşı yakasındaki fakültenin de dikkatini çekti. Topluluğun sosyal hizmet programları küçük müzik topluluklarını ve yerel yardım kuruluşlarını San Francisco çevresine toplamayı başararak bir ilke imza attı. PACO 1966 yılında yerel bir keman sanatçısı, aynı zamanda öğretmen ve orkestra şefi olan William Whitson tarafından kuruldu. 36 yıl boyunca şef olarak müziğe emek veren Whitson, ülkenin en önde gelen gençlik orkestrası haline gelen PACO’yu bu dönemde kurdu. Whitson’dan sonra onun yerine keman sanatçısı Benjamin Simon atandı. 2002 yılında orkestra şefi olarak PACO’yu yöneten Simon, büyük bir geleneği devralıp yaşatırken aynı zamanda da orkestraya yeni bir enerji ve heyecan getirdi.Ünlü keman sanatçısı Itzhak Perlman’ın gözünde PACO şu sözlerle anlatılmıştır; “Bu inanılmaz orkestra bugüne kadar duyduğum en yetenekli ve en başarılı müzisyenlerden oluşmaktadır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı