REKLAMI GEÇ

“Tıp Fakültesi’nde öğrenci artışıyla ilgili önlem alındı”

“Tıp Fakültesi’nde öğrenci artışıyla ilgili önlem alındı”

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü, hazırlık sınıfının kapatılmasıyla Tıp Fakültesi 1. sınıfında öğrenci sayısının 114’den 294’e yükselmesinin problem yaratmayacağını, bu konuda gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2015 Cuma, 10:12

PAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bazı medya kuruluşlarında YÖK tarafından üniversitelerin Türkçe eğitim veren bölümlerinde zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfının kaldırıldığı, bunun da zorunlu hazırlık sınıfını bitirenlerle, bu seneki kontenjanların birleşmesi neticesinde Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültemizde kontenjan problemine yol açtığına dair haberler yer alması üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur” denilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Eksik bilgiden kaynaklandığına inandığımız haberle ilgili olarak Pamukkale Üniversitesi yönetiminin ve Tıp Fakültemizin altyapı ve fiziki koşullar anlamında yüksek öğretimde nitelik ve niceliği yükseltecek her türlü tedbiri aldığımızı bildiririz.

26 Kasım 2014 tarih ve 29187 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2547 sayılı kanunun 6569 sayılı kanunla değişik 44/C maddesi ile Türkçe eğitim veren bölümlerde zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfının kaldırılması kararının uygulanmasına yönelik Pamukkale Üniversitesi olarak; öğrenci sayısındaki artışa karşılık eğitim kalitesinden ödün verilmeden gerekli önlemleri almış bulunmaktayız.

Ayrıca öğretim üyesi sayımız ve kadromuz nitelikli eğitim öğretim gerçekleştirecek yetkinliğe sahiptir. Konuyla ilgili YÖK tarafından yapılan açıklamada da olduğu gibi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı