REKLAMI GEÇ

PAÜ Rektörü’nden ilk talimat, ilk fark

PAÜ Rektörü’nden ilk talimat, ilk fark

Pamukkale Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın ilk talimatı ‘çiçek göndermeyin” oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2016 Cuma, 15:34

Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakılan fakat YÖK tarafından görevden alınan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı’nın yerine görevlendirilen Prof. Dr. Hüseyin Bağ daha ilk talimatında gönülleri fethetti. 

Pamukkale Üniversitesi’nin resmi internet sitesinden bir duyuru yayınlayan Prof. Dr. Bağ, “Rektörlüğe başlamam nedeniyle çiçek vs gönderilmemesini bunun yerine Mehmetçik Vakfı ya da Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı’na bağışta bulunulmasını önemle rica ederim” ifadelerini kullandı.

DENİZLİHABER’E KONUŞMUŞTU
Rektörlük seçimlerinde aday olan 25 yıllık akademisyen Rektör Bağ, üniversiteye ilişkin düşüncelerini Denizlihaber.com Genel Yayın Yönetmeni Engin Ünal ile yaptığı söyleşide anlatmıştı.
Bağ, Türkiye’de öğrenci ve eğitmen üzerindeki ders yükünün çok fazla olduğundan şikayet ederken, ders konulu etkinliklerin sınırlı olmasını eleştirmişti.
Rektör Bağ, 2014 Aralığı’nda gerçekleşen röportajında öğretim elemanlarının sayısının yetersiz olduğunu işaret etmiş, PAÜ’deki kütüphanenin yetersizliğine dikkat çekmiş, araştırma görevlisi kadrolarında dengesizlik olduğu eleştirisini getirmişti.

CEMAAT İLE SÜRTÜŞMELERİM OLDU
Söyleşide, Pamukkale Üniversitesi içindeki cemaat yapılanması ile sürtüşme içinde olduğunu da anlatan Bağ, “2008 yılından beri cemaatle problemlerim oldu” ifadesini kullanmıştı.
Akademik yükselmelerde ve atamalarda görüş farklılıklarının ön plana çıkmaması gerektiğini de hatırlatan Rektör Bağ, “Ben bu mağduriyeti yaşayan biriyim” diye serzenişte bulunmuştu.
Rektör Bağ yaklaşık iki yıl önceki söyleşide ‘adalet, liyakat ve hakkaniyeti esas alan yönetim anlayışı’ için mücadele ettiklerini belirtirken; “Sadece masasında oturan bir rektör değil sürekli sahada olan, herkesi dinleyen, kapısını herkese açan, farklı görüşlere de saygı duyan bir rektör olacağım” demişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı