REKLAMI GEÇ

PAÜ Teknofest’e başarılarıyla imza attı

PAÜ Teknofest’e başarılarıyla imza attı

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen Uzay ve Teknoloji Festivali’ne Pamukkale Üniversitesi damga vurdu. Yüksek İrtifa roket yarışmasında birinci olan Hazar takımından sonra Elektrikli araç kategorisinde de Altay takımı üçüncü oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Eylül 2019 Pazartesi, 11:30

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen, Anadolu Ajansı (AA)’nın Global İletişim Ortağı olduğu, Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği olan Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne Pamukkale Üniversitesi damgasını vurdu. Festival’de 19 farklı kategoride finallere katılmaya hak kazanan 2 binden fazla takım kıyasıya mücadele eden Pamukkale Üniversitesi; iki dalda başarıya imza attı.

Teknofest 2019 Roket Yarışmaları kategorisinde Yüksek İrtifa dalında yarışmalara ürettikleri “Hiera 3000” isimli roketleri ile katılan ve yarışmalar sonunda birinci olan Hazar Takımı’ndan sonra daha önceki yıllarda yapılan Alternatif Enerjili Araçlar yarışmalarında elde ettiği birinciliklerle adından sıkça söz ettiren ve yüzde yüz yerli üretim otomobil projesi alanında PAÜ’nün markası olan Alatay Elektromobil Aracı, Kocaeli Körfez Pisti’nde yapılan Elektrikli Araçlar kategorisi yarışlarında üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı