REKLAMI GEÇ

PAÜ, uzaktan eğitim sistemini değiştirdi

PAÜ, uzaktan eğitim sistemini değiştirdi

Salgının başlamasından sonra uzaktan eğitime geçen Pamukkale Üniversitesi birçok sıkıntıyla boğuştu. Öğrenciler sisteme giremedi, PAÜ’nün internet altyapısı çöktü dönemin rektörü bile ’52 bin öğrencimiz var 104 bin giriş var’ diyerek durumu çözmek yerine şikayet etmişti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2020 Cuma, 14:50

Yeni Rektör Prof.Dr. Ahmet Kutluhan’ın göreve gelmesinden sonra senato güz döneminin uzaktan eğitimle yapılmasını kararlaştırmıştı. Uzaktan eğitimin geçen yıllardaki kargaşaya yol açmaması için de ‘Öğrenci Merkezli Dijital Destekli Üniversite Eğitimi Sistemi’ne geçti.

Dijital destekli eğitimde; öğretim elemanları her 45 dakika ders için en az 10 dakika olmak üzere seslendirilmiş ders sunumlarını ya da canlı çekilmiş ders videolarını, önceden online sisteme yükleyecek. Bu ders materyalleri her an, her yerden öğrenci erişimine sürekli açık olacak.

Sadece ders sunumları değil uygulama ve beceri eğitimleri için de uygulama süreçlerini gösteren videolarda hazırlanıp sisteme önceden yüklenerek, öğrencilerin ulaşımına açılacak.

Öğrenciler sisteme yüklenmiş ders ve uygulama videolarını önceden izleyip daha sonra canlı derslere katılacak. Canlı dersler alışılagelmiş yöntemler yerine, soru çözümleri, örnek olay incelemeleri gibi interaktif yöntemler kullanılarak yapılacak. Bu şekilde canlı ders saatleri içinde yapılacak öğrenme etkinlikleriyle öğrencilerin uygulama, analiz, değerlendirme ve sentez gibi üst bilişsel düzeylere ulaşması hedefleniyor.

Öte yandan öğrencilerin derslere devam zorunluluğu konusundaki geçerli olan kuralların değişmediği uyarısı yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı