REKLAMI GEÇ

PAÜ’de dönüşümlü bölüm başkanlığı dönemi

PAÜ’de dönüşümlü bölüm başkanlığı dönemi

Pamukkale Üniversitesi ile ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin yaptığımız haberlerin ardından kelimenin tam anlamıyla üniversiteden Denizlihaber.com’a bilgi yağıyor. İşte onlardan biri… Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın talimatıyla hayata geçirilen bir uygulama!.. İddiaya göre Biyoloji Bölüm Başkanlığı’na atama yapmayan Rektör ve vekil Dekan, YÖK tarihinde ilk kez uygulanan bir karara imza attı. Kabak 8 profesörün başına patladı!.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2015 Cuma, 08:30

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın uygulamalarıyla ilgili iddiaları haberleştiren Denizlihaber.com’a akademik çevrelerden deyim yerindeyse dosya yağıyor. Kadrolu avukatları dururken yüksek maaşla taşeron avukat çalıştırdığı, yirmiye yakın fakültenin vekil dekanlarla yürütüldüğü, birçok idari makamın da aynı yöntemle yürütülmeye çalışıldığına dair haberlerinden ardından çok sayıda dosyaya ulaşan Denizlihaber.com, PAÜ hakkındaki iddiaları haberleştirmeye devam ediyor.

İşte o iddialardan biri daha. İlginç uygulamaları ve çıkışlarıyla dikkat çeken PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın talimatı ile vekil dekan tarafından Fen Edebiyat Fakültesi’nde uygulamaya geçirildiği öne sürülen bir görevlendirme, son dönemlerde PAÜ’de en çok konuşulan konular arasında.

İddiaya göre dekanlıklar değil birçok bölüme de aslında kriterlere uygun öğretim görevlisi olmasına rağmen asil atama yapılmayan PAÜ’de Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü başkanlığı için YÖK tarihinde benzeri görülmemiş bir uygulama başlatıldı.

Bölümde görevli 8 profesör doktordan birinin bölüm başkanı olarak atanması ya da aslında YÖK kanunun da müsaade ettiği seçim yöntemiyle başkanın belirlenmesi yerine ilginç bir uygulamayı hayata sokan Bağcı ve vekil dekanı tartışmalara yol açtı.

2 ŞER AY BAŞKANLIK YAPACAKLAR
Bir süredir bölümde uygulamaya konulan sistem, dönüşümlü başkanlık. Buna göre bölümde her 2 ayda bir, bölüm üyesi 8 profesörden biri başkanlık yapıyor. Bölümde 8 profesör bulunuyor. Sistem nedeniyle Prof. Dr. Alaattin Şen, Prof. Dr. Raşit Urhan, Prof. Dr. Yakup Kaska, Prof. Dr. Mustafa Duran, Prof. Dr. Ali Çelik, Prof. Dr. Nazime Mercan Doğan, Prof. Dr. Olcay Düşen ile Prof. Dr. Ramazan Mammadov 2’şer ay bölüm başkanlıkları yapacak.

AKADEMİK ÇEVRELERDE ALAY KONUSU
İlkokul 1. ve 2. sınıflarda uygulanan sınıf başkanlığına benzetilen Biyoloji Bölümü Dönüşümlü Başkanlığı uygulaması, bu yönüyle alay konusu. Ayrıca mevzuat hakkında uzman akademisyenler ise uygulamanın kanunlara aykırılık gösterdiği görüşüne sahip.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı