REKLAMI GEÇ

PAÜ’de FETÖ-mason bağlantısının işaretini yıllar önce vermişler

PAÜ’de FETÖ-mason bağlantısının işaretini yıllar önce vermişler

PAÜ’de 15 Temmuz’un ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ ile masonik yapılanmanın işbirliğine dair iddiaları akıllara getiren işaretlere ulaşıldığı öne sürülüyor. Eski Rektör Bağcı döneminde yapılan bir bina FETÖ’nün kullandığı 1 doların üzerindeki üçgen yapıya benzerliğiyle dikkat çekerken, rektörlük binası önüne konulan bir heykelin yine masonik yapıya göre gücü temsil ettiği ortaya atıldı.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2016 Pazartesi, 11:36

PAÜ’de, FETÖ/PDY ile masonik yapılanmanın işbirliği olduğuna yönelik iddialara bir yenisi daha eklendi. En önemli işaretin de üniversitenin eski yönetimi döneminde yapılan İlahiyat Fakültesi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu binalarının tepeden bakıldığında oluşturduğu simge olarak gösteriliyor.

Bu binalarla ilgili projenin FETÖ/PDY’nin üniversite yapılanması kapsamında ilk gözaltına alınan ve tutuklanan öğretim üyeleri arasında yer alan Prof. Dr. Hasan Kaplan’ın rektör yardımcılığı döneminde hazırlandığı, projeyi de Mimarlık ve Tasarım Bölümü’nde görevli bazı öğretim üyelerinin çizdiği ifade ediliyor.

denizli-pau-bina-boga-heykeli-feto-masonik-yapilanma-1

PROJE İLE İLGİLİ İDDİALAR
PAÜ Kampüsü’nde yeni yapılan külliyenin yan tarafında yer alan İlahiyat Fakültesi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu binalarının üçgen yapısıyla, FETÖ’nün simgesi olarak gösterilen 1 dolardaki piramidi andırdığı, yapının üst tarafına yerleştirilen ışıklı gözün de yine dolar üzerinde “her şeyi gören göz” simgesini ifade ettiği öne sürülüyor.

BİNA TAMAMLANMAYACAK
PAÜ’deki yapılanmanın parçalarını yavaş yavaş bir araya getiren yeni yönetimin, FETÖ/PDY ile masonik yapının işbirliğini simgelediği iddia edilen iki binayı projeye uygun olarak tamamlamama kararı aldığı, yapılacak ilaveyle piramidi andıran üçgen yapıyı yok etmeyi planladığı öğrenildi.

BİR BAŞKA İŞARET BOĞAYMIŞ
PAÜ’de, FETÖ/PDY ile masonik yapılanma arasındaki bağa ilişkin bir başka işaret olarak da kampüse konulan boğa heykeli gösteriliyor. Heykelin masonlarda gücü temsil ettiği, kampüse konulan heykel ile de “burada güçlüyüz” mesajının verilmek istendiği iddia ediliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı