REKLAMI GEÇ

PAÜ’de hedef bariyersiz üniversite

PAÜ’de hedef bariyersiz üniversite

Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, PAÜ’nün tüm öğrenciler için ulaşılabilir olması için “Bariyersiz Üniversite Yaşamı için El Ele Projesi” geliştirdi. Proje, gerçekleştirilen toplantıda ele alındı, engelli öğrenciler deneyimlerini paylaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2017 Salı, 12:34

Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Özdemir’in öncülüğünde, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, Engelsiz Yarınlar Topluluğu ve lisans öğrencileri ile birlikte ‘Bariyersiz Üniversite Yaşamı için El Ele Projesi’ hazırladı.

Projede gelinen aşama ve yapılması gerekenler, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte ele alındı. Organizasyona yoğun bir katılım gerçekleşti.

Proje Yürütücüsü Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Özdemir, ‘Bariyersiz Üniversite Yaşamı İçin El Ele’ projesinin başlangıcından bugüne olan genel bir değerlendirmesini yaptı. Özdemir, proje sonuçları ve bu sonuçlardan yola çıkılarak projenin devam niteliğinde Pamukkale Üniversitesi yerleşkesinde mekânları herkes için erişilebilir duruma getirmek adına ‘‘bariyersiz-engelsiz fiziksel çevreler’’ oluşturmaya yönelik çözüm önerilerini ele aldı.

Özdemir, “Oluşturulan projede, fiziksel engellilik sahibi üniversite öğrencilerinin kampüs alanını kullanım biçimleri ve engelsiz fiziksel niteliklerin ortaya konulması, engellilerin kendilerini ilgilendiren konularda söz ve karar sahibi olacakları platformlar yaratılması ve toplumun doğru bilgilendirilmesi, engellilik konusunda toplumda farkındalık oluşturulması amaçlandı” dedi.


Projenin başlangıcından bu yana, tekerlekli sandalye kullanan öğrencilerin bakış açısından üniversite yaşamını ele alan ‘Biz’ ve tekerlekli sandalye deneyimini içeren ‘Yine Biz’ adlı iki kısa film gösterisi ilgiyle izlendi.

Kısa film gösterimlerinin ardından, proje ekibinde yer alan Şeyma Öztürk, Necati Çomuk, Ece Nur Sarıca, Halil İbrahim Akalın, İsa Karataş, Miraç Buğse Tozak ve Mehmet Kaan Kırdı ‘Bariyersiz Üniversite Yaşamı İçin El Ele’ projesi ile ilgili deneyimlerini aktardı.

Konuşmaların ardından program, Lale Görgülü ve Çağla Görgülü’nün katılımcılar için hazırladığı ‘Bizden’ isimli keman dinletisi ile devam etti.

Müzik dinletisini, oturum Başkanlığı’nı Prof. Dr. Ali Kitiş’in yaptığı, Prof. Dr. Aşkıner Güngör, Yrd. Doç. Dr. Gizem Erdoğan’ın konuşmacı olarak yer aldığı ‘Bariyersiz Üniversite Yolunda Bizler’ adlı panel izledi.

Panel sonrasında ise, PAÜ MTF lisans öğrencileri Murathan Saydam ve Muhammed Çelik’in sunduğu “Bizden” enstrümantal müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Organizasyon, “Buluşma Noktamız: Akıl-Emek-Yürek” isimli serginin açılışı ile noktalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı