REKLAMI GEÇ

PAÜ’de iki program akredite oldu

PAÜ’de iki program akredite oldu

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde İngilizce Öğretmenliği ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık normal öğretim lisans programları akredite oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2020 Salı, 14:21

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 8 Şubat 2019 tarihinde akreditasyon başvurusu yapan “İngilizce Öğretmenliği Normal Öğretim Programı” ile “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Normal Öğretim Programı” yoğun bir çalışmanın neticesinde, Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) Eğitim Fakülteleri Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (EFAK) tarafından 2019-2020 değerlendirme döneminde değerlendirildi.

Değerlendirme sonucunda İngilizce Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Normal Öğretim Programları 15 Mayıs 2023 tarihine kadar geçerli olmak üzere üç yıl süreyle akredite edildi. EPDAD Akreditasyon Sertifikası alan bu programlara ilişkin bilgi,  YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer almak üzere Yükseköğretim Kuruluna iletildi.

BİZLERE GÜÇ VERİYOR
PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bölümlerimizin verdikleri eğitimler önde gelen değerlendirme kuruluşları tarafından akredite edildi. Elde ettiğimiz bu başarılar bizleri mutlu ederken aynı zamanda başarılarımızı sürdürme konusunda bizlere güç veriyor” dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, İngilizce Öğretmenliği ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programlarının bir dış değerlendirici kuruluşu olan EPDAD – EFAK tarafından akredite edilmesinin bu programlarda nitelikli bir eğitim verildiğinin de bir kanıtı olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı