REKLAMI GEÇ

PAÜ’de öğrenciler için vizyon programı düzenlendi

PAÜ’de öğrenciler için vizyon programı düzenlendi

Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İlim Yayma Cemiyeti ve Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu’nun birlikte düzenlediği ‘İlahiyat Vizyon Programı’na İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş konuk oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2018 Salı, 16:39

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinşn mesleki gelişimlerine katkı sağlamak ve iletişim becerilerini artırmak amacıyla düzenlenen programa; Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulhamit Birışık, PAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, TİDEF Başkanı Mustafa Yelek, Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Taşpınar ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.


PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program, Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin’in gerçekleştirdiği Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmaları ile devam eden programda ilk olarak TİDEF Başkanı Mustafa Yelek, ardından Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulhamit Birışık konuşma yaptı.
Açılış konuşmalarının ardından ilk olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin tarafından gerçekleştirilen ‘Din Dili ve İletişim’ konulu sunum yapıldı. Program, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Taşpınar’ın gerçekleştirdiği ‘Küreselleşen Dünyada Çağdaş Dini Akımlar ve Yeni Dini Hareketler’ başlıklı sunumu ile devam etti.
Programın öğleden sonraki bölümünde ise İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın ‘Hadislerin Doğru Anlaşılması ve Sünnetin Günümüzde Tatbiki’ konulu sunumu ile tamamlandı. sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı