REKLAMI GEÇ

PAÜ’de “Yesevilik ve Ozanlık”  konulu panel düzenlendi

PAÜ’de “Yesevilik ve Ozanlık”  konulu panel düzenlendi

Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğu’nun birlikte düzenlediği “Türklük Bilimi İncelemeleri”nin XVI.sı “Yesevilikten Ozanlığa” adlı panel ile Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mart 2019 Pazartesi, 17:33

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Soner Sağlam’ın “Yesevilik, Türk dünyasında Yeseviliğin etkileri, Türk dünyasında hikmetler ve şiir geleneği” üzerine yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan panel, panel yöneticisi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Vefa Nalbant, Yesevilik’ten ozanlığa uzanan gelenekten bahsettiği konuşmasıyla devam etti.

Diğer taraftan panelin diğer konuşmacıları Akdeniz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Dili Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullak Kök ile aynı bölüm Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Karaburgu, “Karahanlı Türkçesi Satır-Arası Kur’an Tercümesi” ve “Hikmetler” den bilgi birikimlerini katılımcılarla paylaştılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı