REKLAMI GEÇ

PAÜ’den Defne Bebek açıklaması

PAÜ’den Defne Bebek açıklaması

Sosyal Medya’dan yapılan paylaşımların ardından gündeme gelen “Defne Bebek” iddialarına Pamukkale Üniversitesi’nden açıklama geldi. İkiz kardeşi PAÜ’de tedavi gören Defne Bebek ile ilgili olarak aileden herhangi bir talebin gelmediği belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2016 Pazartesi, 18:14

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın sosyal medya üzerinden bir paylaşıma verdiği cevap tepki çekmiş, bir çok basın kuruluşu da konuyu haberleştirmişti.

denizli-pau-rektor-huseyin-bagci-twiter-cevabi-tepki-anons

Pamukkale Üniversitesi’nden yaşanan sürece ve Defne Bebek’in durumuna ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Özel bir hastanede doğumları gerçekleşen Cemre ve Defne isimli ikiz bebeklerden Cemre’nin doğum sonrası ameliyat gerektiren ciddi bir sağlık problemi olması üzerine hastanemiz aranmış, o esnada Çocuk Cerrahisi ve Yenidoğan Yoğun bakımda yer olmamasına rağmen durumun aciliyetine binaen gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra aynı gün içerisinde 21 Eylül 2016 tarihinde Yenidoğan Yoğun Bakıma kabulü yapılmıştır. Tedavisine hızlıca başlanarak Çocuk Cerrahisi tarafından ameliyat edilmiştir. Hastanın takip ve tedavisi halen hastanemizde devam etmektedir.

İkiz bebeklerden Defne’nin ise doğumunun gerçekleştiği özel hastanede tedavisi devam etmiştir. Bu süreçte hastanemiz Çocuk Kardiyoloji Bölümü’ne 28 Eylül 2016 tarihinde kalp ile ilgili problemin olup olmadığı konusunda değerlendirilmesi için başvurulmuş ve aynı gün içerisinde muayenesi yapılmış, gerekli olan EKG ve Eko kardiyografileri çekilerek tedavisi yapılıp, önerilerde bulunulmuştur. Daha sonrasında Defne bebekle ilgili hastanemizden herhangi bir randevu talebinde bulunulmamıştır. Halen Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizde yatmakta olan ikiz kardeşi nedeniyle bebeklerin ailesiyle iletişimimiz devam etmekte olup aileden de bu yönde bir talep tarafımıza iletilmemiştir. Hastanemiz Göz Polikliniğine sabah başvuruda bulunan hastalarımızın hepsinin tetkik ve muayeneleri aynı gün içinde yapılmakta olup öğleden sonra bu hastaların kontrolleri yapılmaktadır. Hastanemiz polikliniklerine telefonla (296 60 00) ve online ( www.pau.edu.tr/hastane ) başvuru yapan tüm hastalarımıza en kısa sürede randevu verilmekte, ayaktan başvuran tüm hastalarımızın da aynı gün içerisinde muayeneleri gerçekleştirilmektedir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı