REKLAMI GEÇ

PAÜ’lü öğrenciler Denizli’yi tanımaya devam ediyor

PAÜ’lü öğrenciler Denizli’yi tanımaya devam ediyor

Pamukkale Üniversitesi’nin öğrencileri Tripolis antik kenti ve Buldan’da keyifli bir hafta sonu geçirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mart 2019 Salı, 09:57

Kazı çalışmalarını Pamukkale Üniversitesinin yürüttüğü Tripolis antik kenti, hafta sonu Pamukkale Üniversitesinin yerli ve yabancı öğrencilerini misafir etti. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çiftçi ile birlikte Tripolis’i gezen öğrenciler, kentte sürdürülen kazı ve restorasyon çalışmalarını inceleme fırsatı yakaladı.

Gezi sırasında Kazı Heyeti Başkanı ve PAÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahadır Duman, öğrencilere rehberlik yaptı. Kentin tarihiyle ilgili bilgiler veren Duman, erozyonla oluşan toprağın kademeli olarak temizlenmesiyle kentin gün yüzüne çıkarıldığını belirtti. Antik kentteki kemerli yapı, kilise, mozaikli konut ve tonozlu yapıyı gezen öğrenciler Tripolis’e hayran kaldı.

Buldan’ın Tarihini Gördüler
Tripolis gezisinin ardından Buldan ziyareti ile devam eden programda Buldan Belediyesi Kültür Merkezi’nde yöreye özgü simit ve çay ikramları ile karınlarını doyuran öğrenciler, Buldan el dokuma tezgâhlarına da büyük ilgi gösterdi. Restorasyonla geleneksel Buldan evlerinin yansıtıldığı Beyler Konağı’nı da gezen öğrenciler bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek anı ölümsüzleştirdiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı