REKLAMI GEÇ

Öğrenciler Stratonikeia Antik Kenti’nde

Öğrenciler Stratonikeia Antik Kenti’nde

Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (PADAM) eğitim gören yabancı öğrenciler Stratonikeia antik kentini gezdiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2019 Çarşamba, 10:21

Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi öğrencileri Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pamukkale Üniversitesinin kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmalarını birlikte yürüttüğü ve kazı başkanlığını Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Söğüt’ün yaptığı antik kent Stratonikeia’yı gezdi. Öğrencilere PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ da eşlik etti.

Stratonikeia antik kentini yabancı öğrencilere anlatan kazı başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, kentte yapılan kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmaları hakkında Rektör Prof. Dr.Hüseyin Bağ’a da bilgi verdi.

Yaşayan Bir Antik Kent: Stratonikeia
Kentte yapılan kazı çalışmalarında her yıl önemli verilere ulaştıklarını anlatan Prof. Dr. Söğüt, ‘‘Anadolu’nun pek çok bölgesinde tarihi yapıları görmek mümkün ancak Stratonikeia’da antik dönemden günümüze yapıların hepsi bir araya toplanmış durumda ve bir elin parmakları gibidir.

Stratonikeia yaşayan bir arkeoloji kenti. Bunun bir benzeri yok. Antik dönemden günümüze yapıların bir bütün olarak bu şekilde korunduğu başka bir kent bulunmuyor. 3500 yıllık tarihinde Arkaik, Klasik, Hellenistik, Roma, Bizans, Beylikler, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde varlığını devam ettirmiş, bu dönemlere ait yapıların bir arada olduğu bir antik kent” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı