REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün fizik bölümü kapanıyor

PAÜ’nün fizik bölümü kapanıyor

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) kötü haber. “Dünya üniversitesi olma” iddiasındaki PAÜ, fizik eğitimi almak isteyen öğrencilerin tercih etmemesi nedeniyle Fen Edebiyat Fakültesi’nin Fizik Bölümü’nü kapatmak zorunda kalacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2015 Pazartesi, 12:40

PAÜ Önkayıt sistemi giriş sayfasında, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın “Bilimsel araştırma ve bilginin önemine inanan; bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Pamukkale Üniversitesi” diye yazmasına rağmen, temel bilimlerin bir ayağı olan fizik bölümüne öğrenci bulamıyor.

YÖK BARAJININ ALTINA DÜŞTÜ
Son yıllarda öğrenciler ODTÜ, İstanbul ve Ege üniversiteleri dışında kalan yükseköğretim kurumlarının fizik, kimya, biyoloji ve matematik bölümlerini tercih etmemeye başladı. Giderek öğrenci kaybeden üniversitelerden birisi de PAÜ oldu. PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nin Fizik Bölümü, YÖK’ün getirdiği 11 öğrenci barajının altına düştü.

İNTERNET SİTESİNDEN BİLE ULAŞILAMIYOR
Halen 7 öğrencisi bulunan ve 2014-2015 döneminde sadece 2 öğrencinin kayıt yaptırdığı fizik bölümüne, internet sayfasından da ulaşılamıyor. Diğer bölümler tıklanıldığında gerekli bilgilere ulaşılırken, bu bölüme ulaşmak isteyenler “Güncelleme nedeniyle geçici bir süre kapalıdır” yazısıyla karşılaşıyor.

ÖĞRETİM ÜYELERİ NE YAPACAK?
Fen Eedebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nün öğrenci almayacak olması, öğretim üyeleri de düşündürüyor. Derslere giremeyen öğretim üyeleri ya başka fakültelere yönelecek ya da araştırmaya. Ancak burada da asistan verilmeyeceğinden sıkıntıyla karşılaşacakları belirtiliyor.

DİĞER BÖLÜMLERDE DURUM
Fen Edebiyat Fakültesi’nin temel bilimlerle ilgili diğer bölümlerinde de tercih sayısı geriliyor. 2014-2015 döneminde kimya bölümüne 15, biyoloji bölümüne 25 ve matematik bölümüne 61 öğrenci kaydı alındı.

BAĞCI: ÖĞRENCİ GELMİYOR
PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, konuyla ilgili görüşmemizde “Öğrenciler temel bilimler konusunda belli üniversiteleri tercih etmeye başladı. Bu nedenle kontenjanlar dolmuyor. Temel bilimlerle ilgili bölümlere maalesef yeterli öğrenci gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 27 Nisan 2015, 21:24

Öğrenci gelmiyor demek çare mi? Gerçekler ortaya çıkacaktır. Küçük milliyetçi hesaplarla dünya üniversitesi olunmuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı