REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün ülkeye açılan merkezi İLTAM

PAÜ’nün ülkeye açılan merkezi İLTAM

Pamukkale Üniversitesi İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLTAM) bünyesine kazandırılan beş teknolojik yeni cihaz ile ülkeye hizmet vermeye başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Şubat 2019 Cuma, 12:57

Pamukkale Üniversitesi kendini geliştirmeye ve hizmet potansiyelini artırmaya devam ediyor. 2017 yılında faaliyete geçen İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLTAM), 8 bin 363 metrekare alanda, 9 adet laboratuvar, 1 adet konferans salonu ve kısa sürede bünyesine kazandırdığı yeni cihazlarıyla ülke genelinde hizmet vermeye başladı.

Araştırma ve geliştirme aşamalarında bilim ve teknolojinin gelişimi, üniversitelerin, kamu kuruluşlarının ve özel kuruluşların ortak ihtiyacı olan ileri teknoloji düzeyindeki cihazları bünyesinde barındıran İLTAM hakkında bilgi veren İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hamza Korkmaz Alpoğuz, ‘‘Sadece Denizli iline değil tüm Ege Bölgesi ve Türkiye’ye fiziksel, kimyasal ve fizyolojik analiz bakımından hizmet verebilecek donanımlı bir laboratuvar’’ dedi.

Prof. Dr. Alpoğuz, ‘‘Üniversitemiz bünyesinde Merkezi İleri Araştırmalar Laboratuvarı (MİAL) olarak kurulan Merkez, 2017 yılında ileri teknoloji uygulama ve araştırma merkezine dönüştürülerek İLTAM adını almış, Üniversitemiz ile sanayide gerçekleştirilen proje çalışmaları için ihtiyaç duyulan test/analizlere yönelik hizmetler vermeye başlamıştır. Şu ana kadar yapılmış olan analizlerin yüzde 41,5’i sanayiye hizmet olarak sunulmuş olup ilerleyen süreçte, sanayi odaklı analiz/test hizmetlerinin arttırılması hedeflenmiştir. Ayrıca farklı endüstriyel paydaşların ihtiyaç duyduğu ya da duyabileceği birçok test/analizler gerçekleştirilmektedir” diyerek merkez hakkında bilgi aktardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı