REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün uzaktan eğitim sistemi yüklenme nedeniyle çöktü

PAÜ’nün uzaktan eğitim sistemi yüklenme nedeniyle çöktü

Kovid-19 önlemleri çerçevesinde eğitimi uzaktan yürütecek olan PAÜ’de dersler başladı ama kimse sisteme giriş yapamadı. Rektör, öğrenci sayısından fazla giriş olunca sistemin çöktüğünü açıklarken, öğrenciler yine işin eğlencesindeydi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2020 Pazartesi, 13:22

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Kovid-19 önlemleri çerçevesinde bir haftalık aranın ardından uzaktan eğitime bugün itibariyle başlayacaktı ama olmadı.

PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ’ın günler öncesinden duyurduğu sistem ve ders işleyişi bu sabah itibariyle çöktü.

SİSTEME GİRİLEMEDİ

Öğrenciler, kendilerine tarif edildiği gibi, verilen adresten Pamukkale Üniversitesi’nin sistemine öğrenci girişi yapmaya çalıştı. Ancak sabahtan itibaren tüm bilgisayarlardan sisteme giriş mümkün olmadı.

YOKLAMA ALINACAKTI

İsyanın sesi twitter’den yükseldi. Öğrenciler saatlerce uğraşmalarına, başka cihazlardan denemelerine rağmen sisteme giriş yapamadıklarını yazdılar. İnternet üzerinden yoklama da alınacak olması öğrencileri telaşlandırınca tepkiler yükseldi.

ÖĞRENCİ SAYISININ İKİ KATI OTURUM AÇILDI

Bunun üzerine Rektör Hüseyin Bağ, twitterden açıklama yaparak hem isyan etti, hem de çözümü paylaştı. Rektör Bağ, PAÜ’nün 52 bin öğrencisi bulunduğuna dikkat çekerken, sistem üzerinde 103 bin oturum açılmasının açıklanamaz olduğunu söyledi.

Rektör Bağ şu açıklamayı yaptı:
“Sevgili öğrencilerimiz, sisteme yoğun giriş yapıldığı belirli zamanlarda sistem hatası yaşanmaktadır. Aynı anda dersi olan ve sisteme giriş yapması beklenen öğrenci sayısı 10 bin kadardır. Ancak bugün bir saat içerişinde 103 bin oturum açıldığı görülmüştür. Toplam öğrenci sayımız 52 bin iken 103 bin sayısı normalin çok üstündedir.

Bu nedenle belirli bir süre sisteme yalnızca hocalar girip derslerini anlatacakla, öğrencilerimiz daha sonra sistemden dersleri takip edecekler. Sistemden dersi izlemiş olmak devam olarak kabul edilecektir.”

ÖĞRENCİLERİN TEPKİLERİ

Öğrenciler ise hem sistemin çökmüş olmasına hem de Rektör Bağ’ın sözlerine twitter üzerinden çeşitli tepkiler gösterdiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı